Zamišljeno

Koreografinja in plesalka Sheena McGrandles v duetu Zamišljeno, s katerim je bila leta 2020 izbrana v program Nemške plesne platforme, skupaj s plesalko Annegret Schalke ustvari koreografsko-kinematično študijo, v kateri podrobno razdelano gibaln ...

Koreografinja in plesalka Sheena McGrandles v duetu Zamišljeno, s katerim je bila leta 2020 izbrana v program Nemške plesne platforme, skupaj s plesalko Annegret Schalke ustvari koreografsko-kinematično študijo, v kateri podrobno razdelano gibalno mikrosekvenco, ki se odvija pred generično leseno steno, podvrže seriji kompozicijskih rekonfiguracij, ob katerih moramo gledalci svoj recepcijski proces vsakič začeti na novo, ne glede na to, kar smo pred tem v njunem plesu že videli.

Prav tako, kakor plesalki svoje gibalne permutacije. Skrbno izbrana, a precej vsakdanja gibalna gradiva, ki se v Zamišljenem z apropriacijo filmskih postopkov koreografsko permutirajo ali zlagajo celo na nelogičen način, omogočajo kompleksen recepcijski proces, pri katerem se z variiranjem zaporedij na pretanjen in zanimiv način (če si smemo za tale opis izposoditi semiotične kategorije) spreminja razmerje med tekstom in njegovim kontekstom, med različnimi propovedmi, ki jih gledalci vanje vlagamo ali pa zgolj variabilne možnosti ene same kratke gibalne sekvence. Duet Zamišljeno navduši s kompleksno kompozicijsko nalogo, ki sega onstran samih plesnih gradiv, saj je v raziskavo giba, njegovih montažnih možnosti vedno vključena tudi že potencialnost gledalskih zaznav in branj. Koreografinja bo s samostojnim delom v Ljubljani gostovala prvič, vendar pri nas ni neznano ime. Leta 2018 je sodelovala v predstavi Ane Vujanović in Marte Popivoda Narodna sprava: Krajine svobode v Slovenskem mladinskem gledališču.
V okviru CofestivalaProdaja vstopnic 

Vir: Napovednik.com, Lutkovno gledališče Ljubljana

Zemljevid