Stran22 Soap Opera

V Galerijo Vžigalica se kot nadaljevanje že predstavljene instalacije iz leta 2019 vrača Soap Opera kolektiva Stran22. Notranjost galerije pretvarja v tri različne vizualne situacije, ki s svojim pendantom v z glasbo zaznamovani zunanjosti tvorijo tokratno Soap Opero; opero za milnico in občinstvo.

Stran22 vstopa v Galerijo Vžigalica scela. Notranjost pretvarja v tri različne vizualne situacije, ki s svojim pendantom v z glasbo zaznamovani zunanjosti tvorijo tokratno Soap Opero; opero za milnico in občinstvo. Po eni strani gre za razgradnjo elementov umetniške forme, ki se ponaša s svojo celostnostjo. Po drugi strani pa Soap Opera kot serija nadaljevanj, ki z motivom milnice vzpostavlja pogoje za čudenje, namiguje na "žajfnico", umetniško delo manjše vrednosti z ganljivo vsebino.

Sama Stran22 je skupina prijateljev, ki si kdaj rečejo, da so družina. Precej nedoločljivih mej je med tem, kdo spada vanjo in kdo ne, saj se angažma posameznikov in tvorba skupine vsakič znova oblikujeta glede na specifike projekta, in da, tudi življenjske okoliščine, ki narekujejo bivanje posameznikom tega kolektiva. Ampak najsi gre za poklicne samostojne delavce v kulturi ali pa za poklicane, ki vsakdan preživljajo v pač nekih službah, je za nas Stran22 poskus oblikovanja sobivanja, ki naj to tako k enoličnosti nagnjeno in upehano 21. stoletje naredi znosno. Z vso pripadajočo mu čudnostjo.

Krstna izvedba Soap Opere kolektiva Stran22 bo v torek, 23. novembra 2021, ob 19.00.

Foto: Stran22

Zunanje povezave: Https://mgml.si/sl/galerija-vzigalica/

Vir: Muzej in galerije mesta Ljubljane, Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja Muzej in galerije mesta Ljubljane:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Zemljevid