S. Milenković, M. LaiPang & C. Santin

Čezmejni festival MED ZVOKI KRAJEV - NEI SUONI DEI LUOGHI

Stefan Milenković, violina
Miclen LaiPang, violina
Cristina Santin, klavir

Program: D. Šostakovič. M. Moszkowski, D. Milhaud, P. de Sarasate

Kulturni dom Nova Gorica se že vrsto let vključuje v različne čezmejne projekte, saj verjamemo, da umetnost ne pozna meja, glasba pa sploh ne prevodov. Eden takih je tudi festival Med zvoki krajev - Nei suoni dei luoghi, ki se v organizaciji društva Progetto Musica iz Vidma odvija že od leta 1999. Koncerti tega posebnega poletnega festivala z glasbo plemenitijo kulturno dediščino številnih zanimivih krajev dežele Furlanije-Julijske krajine in prostora naše Goriške regije.

Od leta 2020 si umetniško krmilo festivala podajata svetovno priznani violinist Stefan Milenković in furlanska violinistka Valentina Danelon. Festival se je v letih od čezmejnega projekta s prizorišči med Slovenijo in Italijo dvignil na mednarodno raven z dodatnimi prireditvenimi lokacijami na Hrvaškem in v Avstriji. Njegova izjemnost, poleg tega, da z univerzalnim jezikom glasbe odkriva in vrednoti kulturno dediščino omenjenih ozemelj, je tudi prepletanje dela že uveljavljenih glasbenikov z vzpenjajočimi zvezdami italijanskega, slovenskega in balkanskega akademskega glasbenega sveta.

Tokrat se bo na našem velikem odru ob boku velikega violinista Stefana Milenkovića in pianistke Cristine Santin predstavil malezijski violinist Miclen LaiPang, ki je bil na avdicijah za letošnjo 23. edicijo festivala izbran kot najboljši mladi vzpenjajoči glasbenik.

Vir: Kulturni dom Nova Gorica, Napovednik.com

Zemljevid