Razstava Rok Predin: Prestopno leto

Prestopno leto je serija štirih digitalno ustvarjenih podob, od katerih vsaka prikazuje isto mariborsko blokovsko dvorišče v drugem letnem času.

Podobe se naslanjajo na tradicijo Brueglovih motivov družabnega življenja z značilnim ravnovesjem med ostrino pogleda, humorjem in toplino. Prav tako je v njih čutiti odmev beneških vist Canaletta, tokrat prikazanih skozi prizmo sodobne urbane krajine našega mesta.

Tega se je Rok Predin lotil na svoj način, kot slikar, ilustrator, oblikovalec in zlasti kreativec, ki iz likovnosti "svojega sveta" črpa inspiracijo za svoje delo, ki skladno s projektom izbira tudi materiale, ki se loti projekta celovito, se spozna s prostorom, da ve, kje bodo njegove umetnine bivale, da jih namesti v sozvočju z okoljem in okolico in da ima značilen slog. Zato se je umetnik odločil, da bodo dela ustvarjena digitalno, natisnjena na nosilec in uokvirjena. In ni izbral "klasičnih tehnik". Sodobno za tukaj in zdaj je v bistvu tudi njegov kompliment Mariboru in stari Mestni hiši na Glavnem trgu.

Odpiralni čas: od ponedeljka do petka od 16. do 20. ure, v soboto od 10. do 14. ure.

Vir: KID Kibla, Napovednik.com

Zemljevid