Koronarazstava - Čim prej korono v muzej!

Življenje praznih ulic in tvit komentarjev, naročanje hrane na dom, delo ter šola na daljavo, poročila o prvem in vseh nadaljnjih okuženih, ... 

Po dobrem letu in pol v Mestnem muzeju Ljubljana postavljamo prvo manjšo refleksijo o koronačasu, ki se je dodobra vpel v naša življenja. Na razstavi prikazujemo zbrana dela, ki smo jih v digitalno in fizično zbirko muzeja prejeli v okviru javnega poziva "KORONAPROJEKT – Čim prej korono v muzej!", ki je sledil razglasitvi epidemije lansko leto.

S pozivom smo se v Mestnem muzeju želeli proaktivno odzvati na dane razmere in ostati povezani s širšo lokalno skupnostjo. Že med dogajanjem smo vedeli, da je trenutek zgodovinski. Mi vsi pa potencialni pričevalci zgodovine. 

Razstava s podobami praznega mesta, tvit komentarji, na dom naročeno hrano, stanovanjskim ambientom, ki služi kot učilnica in pisarna, obiskovalca sooči s časom negotovosti in čez noč spremenjenim vsakdanom, ki nam do tedaj ni bil znan - danes pa ga že vidimo kot zgodovinskega.

Še vedno vas vabimo, da pošljete gradivo, ki priča o teh nenavadnih časih na korona@mgml.si in tako tudi vi postanete pričevalci zgodovine. 

Vir: Muzej in galerije mesta Ljubljane, Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja Muzej in galerije mesta Ljubljane:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Zemljevid