Škucove pack.: Knjižni virus / Za devetimi gorami

KNJIŽNI VIRUS, bralni kviz za otroke vodi Tanja Matijašević

Kviz je namenjen otrokom od 8. leta dalje.

Knjižni virus je kviz za ljubitelje knjig, zgodb, raziskovanja lastnega znanja in bralnega razumevanja. V kratkem kviz formatu bomo razkrili tvojo stopnjo okuženosti z literaturo domačega in svetovnega prostora. Kviz bo potekal v živo, na varni fizični razdalji, ki pa bo še vedno zagotavljala jasen pretok informacij. Vaša voditeljica bo improvizatorka Tanja Matijašević. Prijave na info@skuc.org

 

ZA DEVETIMI GORAMI, pripovedovalsko delavnico za mlade pravljičarje vodi Tanja Matijašević

S pomočjo različnih impro orodij, bomo skupaj prepletali nove in poznane zgodbe, pravljice in dogodivščine.

Ustvarili bomo junakinje in junake in jih postavili v poznane pravljice ali pa bomo poznane junake povabili v naš svet. Nekatere, že poznane zgodbe, bomo pogledali skozi drugačna očala in se vprašali, kaj bi se zgodilo, če….

… bi volk babico enostavno prašal, če ima kaj za pod zob.

… bi bili Pepelkini sestri prijazni,

… bi bila moja soseda Pika Nogavička

ali pa kaj podobnega.

Pripovedovalska delavnica je namenjena vsem tistim, ki bi radi raziskali kako nastane pravljica in tistim, ki radi pripovedujete zgodbe ali pa bi se v tem radi izurili.

 

Škucove packarije so sobotne brezplačne gledališke predstave, ustvarjalne delavnice in vodstva za otroke, ki se odvijajo jeseni in pozimi ob sobotah, letos med 6. novebrom in 4. decembrom 2021, ob 10. uri dopoldne v Galeriji Škuc na Starem trgu 21 v Ljubljani.

Brezplačne vstopnice lahko rezervirate preko telefona 01 421 31 42, 01 430 35 30 ali e-pošte info@skuc.org. Za vsako ustvarjalno delavnico je na voljo do 25 mest.

 

Dogodka se udeležite le, če ste zdravi_e, nimate simptomov okužbe in niste bile_i izpostavljene_i tveganjem za okužbo z novim koronavirusom.

Za obisk prireditve veljajo pogoji PCT.  Za vstop v zaprte prostore potrebujete masko, pred vstopom si razkužite roke.

Upoštevajte priporočila NIJZ: nijz.si/sl

Hvala vsem, ki ste nam omogočili izvedbo letošnjih Škucovih packarij:

Mestna občina Ljubljana, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Urad RS za mladino,  Ministrstvo za kulturo, Javna agencija za knjigo RS,  Srednja vzgojiteljska šola, gimnazija in umetniška gimnazija Ljubljana,  KUD Galerija C.C.U ., Dana, Druga violina, Slaščičarna pri vodnjaku,  Biro center, Ciciban, Cicido in Mumino.

Vir: Društvo ŠKUC, Napovednik.com

Zemljevid