Pravljični Šumberk

Domžale so mesto z bogato zgodovino in skrivnostno naravo. Otroci bodo v Pravljičnem Šumberku na nadvse pomembni misiji. Lisički bodo pomagali najti izgubljeni slamnik, ki je zanjo, pa tudi za vse druge živali na Šumberku ter celo za vse ljudi v Domžalah, sila pomembna reč. Pri tem bodo spoznali zgodbo o slamnikih iz Domžal, odpotovali v prazgodovino tega kraja in odkrivali pravljično lep gozd Šumberk, poln raznolikih dreves, živali in kraških jam. V njih domujeta jamski škrat Domželc in hrošček Simon, ki bo otroke vodil po poti.

 

Hrošček Simon iz Domžal je velik prijatelj lisičke, ki živi v gozdu na Šumberku. Lisička s Šumberka ima čudovit slamnik, ki ga nikoli ne sname z glave. Prav takšen slamnik je nosila že njena mama, pa od mame mama in tako nazaj… Toda zgodilo se je nekaj strašnega. Lisička je na Šumberku izgubila slamnik in zdaj potrebuje pomoč! Otroci so na poti čez Pravljični Šumberk na posebni misiji: S pomočjo knjižice Pravljični Šumberk bodo iskali izgubljeni slamnik.

 

 

Beležko prevzamete v Kavarni Češmin (Češminov park) in se podate na pravo spomladansko pravljico! Pravljični Šumberk je pot v Pravljično-doživljajski transverzali po Slovenji, ki jo razvija zavod Škrateljc. Vabi vas na družinsko doživetje Pravljični Šumberk v domžalskem mestnem gozdu.


Pot nato, vodi ob Kamniški Bistrici do Šumberka in nato krožno preko Šumberka nazaj na izhodišče, ker škratolovce za opravljeno nalogo čaka nagrada. Pot je dolga 3,54 km, na njej boste pridelali 134 nadmorske višine. Pot je dobro označena, za vsa doživetja na poti pa bo družina potrebovala okoli 3 ure.

Izhodišče zgodbe o pravljičnem Šumberku je slikanica Izgubljeni slamnik Uroša Grilca in ilustratorke Anke Kočevar. Otroci, ki slikanico poznajo, še močneje doživljajo pustolovščino na Šumberku.

 

 

Parkiranje: OŠ Domžale - Rojska cesta

Zunanje povezave: Prijava na e-noviceFacebook stranGoogle lokacijaVeč informacij

Vir: Zavod Škrateljc, Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja Zavod Škrateljc:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Video

Zemljevid