Polhov doživljajski park

  • Kaj: Pravljično-doživljajska pot
  • Kdaj: nedelja, 28.11.2021 od 10.00 do 16.00
  • Kje: Polhograjska graščina, Polhov Gradec
  • Prireditelj: Zavod Škrateljc
  • Vstopnina: 5 EUR - cena beležke, nagrade in svinčnika
  • (4+)

Polh rogovilež je nadvse vesela in živahna žival. A ker so njegove rogovilske zabave glasne, ga iz grajskega podstrešja preženejo. Tako si išče nov dom pri različnih živalih in doživi marsikaj zanimivega. Mu bo uspelo najti streho nad glavo? Ali pa mu pri tem morda lahko kdo pomaga?

 

Polhov doživljajski park je zabavna družinska dogodivščina, ki vas popelje v svet gozdnih živali. Popotovanje po pravljično-doživljajski deželi ima svoj začetek v Polhograjski graščini, otroci pa imajo na poti nadvse pomembno nalogo: polhu bodo pomagali najti nov dom.

 

Na začetku poti otroci ob vstopnici po zelo dostopni ceni 5 EUR prejmejo Polhovo knjižico kot didaktično-pedagoško pomagalo ter svinčnik. Na poti otroci v zemljevid lepijo nalepke, zbirajo žige ter rešujejo različne naloge v knjižici.

Ob tem jih na poti pričakuje kar 10 velikih lesenih skulptur gozdnih živali, pa lesene hišice, otroški čebelnjak, živalska pošta, jazbina, didaktični elementi in še in še ...

Čaka vas prava gozdna družinska dogodivščina, ki je zanimiva v vseh letnih časih. Če obisk Polhovega doživljajskega parka združite še z obiskom zanimivega Muzeja pošte in telekomunikacij v Polhograjski graščini, pa bo družinski dan popoln!

Do Polhovega Gradca se lahko pripeljete tudi z mestnim avtobusom linija 51. 

Če boste pred obiskom posegli po slikanici Uroša Grilca in Maše Kozjek Polh rogovilež, ali prisluhnili glasbeni pravljici na CD-ju Dve škratji in ena polšja, potem bo vaše doživetje v Polhovem doživljajskem parku še bolj intenzivno!

 

Pomagaj polhu najti nov dom!

 

Zunanje povezave: Prijava na e-noviceFacebook stranGoogle lokacijaVeč informacij

Vir: Zavod Škrateljc, Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja Zavod Škrateljc:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Video

Zemljevid