Pot močvirskih škratov na Mali plac

Pot močvirskih škratov na Mali plac je pravljično-doživljajska pot na Ljubljanskem barju!

 
Za obisk Poti močvirskih škratov na Mali plac beležko, svinčnik in nagrado dobite v ŠPB Bevke. Sprehod po Malem placu je vedno razkošen, vabljeni! Beležko lahko naročite tudi na naši spletni strani v posebnem paketu.


Mali plac je čaroben kraj, poln nenavadnih cvetlic in živali. V njem vse brbota, reglja, šumi in žvrgoli. Že tisoče let ga prekriva mah, ki sega globoko v gozd, v kraljestvo močvirskih škratov.

Na Malem placu živijo močvirski škrati, ki radi kakšno ušpičijo. In tako je tudi danes. Škratje so uročili Mali plac, da je postal narobe plac! Vanj so se naselili zoprni komarji in nadležne mušice. Vse grize, leze, pika, brenči in renči. Brrrr! In prav otroci so tisti, ki lahko Mali plac rešijo tega škratjega uroka.

Na poti otroci s pomočjo Močvirske beležke, ki jo dobijo na izhodišču poti v Športnem parku Bevke, iščejo skrivnostni iizrek, s katerim bodo pregnali urok močvirskih škratov. Seveda jim to uspe, pri tem jim na poti pomagajo barjanske živali. Kar 16 velikih lesenih skulptur, žigi in drugi didaktični elementi na poti, predvsem pa v vseh letnih časih čudovita narava poskrbijo, da se na poti zabava cela družina in da 3,2 km poti vsi otroci zlahka prehodijo. Čaka vas prava močvirska dogodivščina!

Pot močvirskih škratov na Mali plac ima svojo zgodbo v slikanici Mali plac Uroša Grilca in ilustratorja Gorazda Vahna. V zgodbi se pogumna želva Bevka spoprime s škratjim urokom in reši Mali plac. Pravljica je tudi uglasbena in je izšla na CDju Dve škratji in ena polšja.

Kdor pozna zgodbo, še močneje doživi pustolovščino na Malem placu!

Pot je nezahtevna, urejena in označena, priporoča se lahka pohodna obutev. 

Zunanje povezave: Prijava na e-novicePot močvirskih škratov na Mali placZačetna lokacijaFacebook stran

Vir: Zavod Škrateljc, Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja Zavod Škrateljc:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Video

Zemljevid