Prestavljeno: Noč in dan z Dostojevskim

Dogodek bo zaradi slabih epidemioloških razmer in ukrepov, ki so potrebni za zajezitev epidemije, prestavljen na prihodnje leto (predvidoma pomlad 2022). Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Letošnjo jesen mineva 200 let od rojstva velikega ruskega klasika Fjodora Mihajloviča Dostojevskega (1821–1881), ki sodi med najpomembnejše pisatelje svetovne književnosti.

V Slovanski knjižnici bomo to posebno obletnico obeležili s prireditvijo, ki smo jo poimenovali Noč in dan z Dostojevskim. Na dogodku, ki se bo odvil v veliki čitalnici knjižnice, bomo javno in brez prekinitve prebrali njegov roman Ponižani in razžaljeni.

Ob začetku dogodka, v petek, 12. novembra, ob 18.30, nas bosta pozdravili mag. Mateja Demšič, vodja oddelka za kulturo Mestne občine Ljubljana in mag. Teja Zorko, direktorica Mestne knjižnice Ljubljana. Prof. dr. Miha Javornik z Oddelka za slavistiko Filozofske fakultete UL nam bo na kratko predstavil življenje in delo znamenitega ruskega pisatelja, recital iz romana Ponižani in razžaljeni pa bo interpretirala igralka Saša Pavček. Dogodek, ki ga bo povezovala Ksenija Horvat, bo s saksofonom popestril Albert Kerekeš.

Z branjem Ponižanih in razžaljenih bomo pričeli v petek, 12. novembra, ob 20. uri in zaključili naslednji dan opoldan. Pri branju bodo sodelovali slovenski pisatelji, pesniki, prevajalci, profesorji, študenti in ostali ljubitelji pisateljeve besede. Dogodku boste lahko prisluhnili tudi na našem Facebook profilu.

 

Vir: Mestna knjižnica Ljubljana, Napovednik.com

Zemljevid