Iris Pokovec: Angels & Discounts

Iris Pokovec
Angels & Discounts
Samostojna razstava

Otvoritev: sreda, 3. november 2021, ob 19. uri

Angels & Discounts je oda potrošništvu in elegija nedoseženim sanjam in izgubljenim idealom. Govori o "love-hate" odnosu do potrošniške in popularne kulture, glorificira njen čar in moč hipnotiziranja množic, hkrati pa nudi refleksijo na bežnost kolektivnega miselnega toka družbe. Je pripoved o iskanju svobodne izbire v otopeli dremotnosti prehodov in stalaž s konzervami graha in vloženimi kompoti v supermarketu.
Razstava je replika na trenutni popularni nihilizem, na čas in prostor, ko je ideja zabavnega grajena na opevanju banalnosti obstoja, sporočilnosti brez sporočila in kjer je vrednote skoraj povsem izpodrinila vrednost. Plastična, dvodimenzionalna in direktna dela so očiščena vse nepotrebne forme do točke, kjer gledalca na razstavi popeljejo v zaodrje igre potrošništva.
Dela na eni strani pripovedujejo o poetiki ameriških sanj in romantizirajo posameznikov odnos do neskončnih zmožnosti, neomejene izbire in takojšnjega zadovoljstva, obenem pa ponujajo vpogled v fantazme masovno produciranih ideologij in marketinških sloganov. Razstava je avtoričina osebna zgodba o grabljenju po previsokih zvezdah, spopadanju z danostmi ter iskanju angelov in popustov v trgovinah sanj.


VEČ:

Projekt je del U30+, iniciative za podporo mladim umetnikom.

Produkcija: Aksioma – Zavod za sodobne umetnosti, Ljubljana, 2021

Finančna podpora: Ministrstvo za kulturo RS in Mestna občina Ljubljana.

Vir: Aksioma - Zavod za sodobne umetnosti, Ljubljana, Napovednik.com

Izpostavljeni ustvarjalci: Iris Pokovec

Zemljevid