Dobrodelni orgelski koncert-Marija Snežka Podpečan

Dom sv. Jožef Celje vabi na dobrodelni orgelski koncet iz sklopa "Glasba na hribu".


V nedeljo, 17. oktobra, ob 17. uri bo z nami organistka Marija Snežka Podpečan.

Koncert bo povezoval Jože Andolšek.

Koncert bo v prid lačnim v Etiopiji. Salezijanec Jože Andolšek, ki že 25 let pomaga lajšati revšino v tej prsotrani deželi, ki je kar 52 večja od Slovenije, pravi: "pri delu z revnimi me nagovarja papež Frančišek, ki nas kristjane prosi, naj gremo na obrobja, k ljudjem, posebno mladim, ki so lačni, žejni in bolni.

Koncert bo v cerkvi sv. Jožefa Celje (udeležba na koncertu je pogojena z izpolnjevamnjem PCT pogoja, kar bomo ob vstopu preverjali-prosimo za razumevanje).


Marija Snežka Podpečan je študirala orgle - koncertno in pedagoško smer na Koroškem deželnem konservatoriju v Celovcu pri prof. Robertu Wernigu in je diplomirala z odliko. Magistrski študij orgel je opravila na Umetniški univerzi v Gradcu pri prof. Karin Tafeit, ob delu pa je opravila še študij klavirja na KLK v Celovcu, smer korepetitor petja in instrumenta pri prof. Elemerju Tarjanu.
Živi in dela v Novem mestu, nastopa tudi v tujini (do sedaj Avstrija, Hrvaška, Srbija, Italija, Nemčija, Francija, Belgija, Luksemburg, Kitajska). Sodeluje na mednarodnih tekmovanjih, zadnji uspeh je 1. mesto in zlata plaketa v disciplini orgle solo na International Moscow Music Competition.
Vstop prost – prostovoljni prispevki – vabljeni!

Vir: Dom sv. Jožef Celje, Napovednik.com

Zemljevid