NOise Cirkus

NOISE CIRKUS

NOise Cirkus je sodobna glasbeno-cirkuška improvizirana predstava, ki uporablja lastnosti in filozofijo "noise" glasbe in jih prevaja v odrski in cirkuški jezik skozi raziskovanje človeške izkušnje, umeščene v prostor zavrženih predmetov oziroma: smeti.

Odnosi med predmeti in izvajalci se prenašajo tudi na medosebne odnose in obratno; človeška telesa so občasno le brezosebni predmeti, namenjeni uporabi in izkoriščanju, medtem ko lahko predmeti presežejo svojo funkcionalno naravo.

Glasba v predstavi bo nastajala v živo in bo neodtujljiv del predstave. Značilnosti in principi "noise" glasbe so ključni navdih za koreografski in razpoloženjski vidik predstave. "Noise" gibanje je pridodalo k osvobajanju glasbe od predvidenih shem (lestvic, skladb, pesmi). Ustvarjalci predstave zagovarjamo, da lahko enak način razmišljanja prenesemo tudi na cirkus in s podobnim eksperimentiranjem osvobajamo žanr ter najdemo možne nove poti njegovega razvoja.

Ustvarjalci in izvajalci: Mismo Nismo – Oton Korošec, Eva Zibler, Tjaž Juvan in Panda
Glasba, scenografija, kostumografija, oblikovanje svetlobe in videa: Mismo Nismo
Svetovanje in zunanja očesa: Peter James, Liza Šimenc, Daniela Paci in Alessandra Simone
Podpora in koordinacija: Jeunes Talents Cirque Europe s programom CircusNext
Finančna podpora: Ministrstvo za kulturo RS, Mestna občina Ljubljana, program Ustvarjalna Evropa (program CircusNext 2018–2019)

Vstopnina: 7 € / 5 € za dijake, študente, samozaposlene v kulturi in upokojence / 0 € za brezposelne in invalide.

Število mest je omejeno. Rezervacije sprejemamo na rezervacije@moment.si. Rezervirane vstopnice dvignite na prizorišču najkasneje 15 minut pred predstavo. 


V skladu z odloki vlade je udeležba na kulturnih dogodkih dovoljena osebam z negativnim testom na covid-19, cepljenim ali prebolevnikom. Za otroke to pravilo ne velja. Upoštevati moramo priporočila glede vzdrževanja medosebne razdalje, pravilnega nošenja maske, higiene rok in higiene kašlja.

Vir: Moment, Napovednik.com

Zemljevid