Na Luno z Zvitorepcem, Trdonjo in Lakotnikom

NA LUNO Z ZVITOREPCEM, TRDONJO IN LAKOTNIKOM

Predstava za otroke (5+) in odrasle je nastala po motivih stripa Mikija Mustra. Je polna analogne tehnologije z vložki radijske igre in animiranega filma.

Oboževalec in zbiratelj Mustrovih stripov v svoji sobici ponovno prebira dogodivščine Zvitorepca, Lakotnika in Trdonje. Stari junaki oživijo pred njegovimi očmi in skupaj odpotujejo na Luno! Analogni pomnilniki in predvajalniki zvoka in slike delujejo kot časovni stroj, ki nas popelje 30 … 40 … 50 … 60 let nazaj. Projekt namreč raziskuje pomen in spomin na del slovenske in jugoslovanske pop-kulturne zgodovine in zapuščine.
Predstava traja 40 minut.

Igralec: Miha Bezeljak
Režiserka in avtorica priredbe za oder: Nika Bezeljak
Scenograf in oblikovalec svetlobe: Andrej Firm
Oblikovalec zvoka: Dino Čurić
Avtorja fotografij: Andrej Firm, Gregor Salobir
Produkcija: Moment
Koprodukcija: GT22, Zavod Razvoj
Finančna podpora: Mestna občina Maribor

Vstopnina: 7 € / 5 € za dijake, študente, samozaposlene v kulturi in upokojence / 0 € za brezposelne in invalide.

Število mest je omejeno. Rezervacije sprejemamo na rezervacije@moment.si. Rezervirane vstopnice dvignite na prizorišču najkasneje 15 minut pred predstavo. 


V skladu z odloki vlade je udeležba na kulturnih dogodkih dovoljena osebam z negativnim testom na covid-19, cepljenim ali prebolevnikom. Za otroke to pravilo ne velja. Upoštevati moramo priporočila glede vzdrževanja medosebne razdalje, pravilnega nošenja maske, higiene rok in higiene kašlja.

Vir: Moment, Napovednik.com

Izpostavljeni ustvarjalci: Miha Bezeljak

Zemljevid