Delavnica o motnjah razpoloženja

  • Kaj: Opismenjevanje o duševnem zdravju
  • Kdaj: petek, 15.10.2021 od 9.00 do 14.20
  • Kje: Zoom aplikacija, Vsi kraji
  • Prireditelj: Program OMRA
  • Vstopnina: Brez vstopnine

VABIMO VAS NA
BREZPLAČNE SPLETNE DELAVNICE OMRA, KJER PRIZNANI STROKOVNJAKI IN STROKOVNJAKINJE NA RAZUMLJIV IN PRAKTIČEN NAČIN PREDSTAVLJAJO:

Kako je stres povezan z duševnimi motnjami? Zakaj se pojavijo težave v duševnem zdravju? Kaj so motnje razpoloženja? Kako začeti pogovor o stigmi in diskriminaciji? Kako prepoznati težave v duševnem zdravju? Kaj so osebnostne motnje? Kam po pomoč? H komu po pomoč v duševni stiski? Kaj lahko naredi človek sam? Kako podpreti človeka za pogovor o lastni izkušnji težav v duševnem zdravju?

Delavnice potekajo vsak mesec. Na voljo so sledeče vsebine:

Ø  STRES POVZROČA STISKE, OKREPITE SVOJE MOČI (trajanje delavnice: od 9.00 do 14.20);

Ø  ČUSTVENI VRTILJAK ODNOSOV: PREPOZNAJMO OSEBNOSTNE MOTNJE MED NAMI (trajanje delavnice: od 9.00 do 13.50);

Ø  MOČ POGOVORA – ŠIBKOST STIGME (trajanje:od 9.00 do 12.50).

Da delavnice v trenutnih okoliščinah nemoteno potekajo, smo jih do nadaljnjega preselili na splet. Udeležite se jih lahko, ne da bi morali zapustiti udobje domačega naslanjača. Zaradi narave delavnic je število mest na posamezni delavnici omejeno! Na delavnico se prijavite na spletni strani programa OMRA. 

Urniki delavnic in prijavnico nanje najdete na spletni strani program OMRA, kjer boste našli tudi številne zanimivosti in uporabne vsebine iz področja duševnega zdravja ter proste dostopne priročnike OMRA.

V delavnicah so dobrodošli vsi, ki se soočajo s težavami v duševnem zdravju, njihovi bližnji, pa tudi strokovni delavci ter predstavniki organizacij,ki se pri svojem delu srečujejo z osebami s težavami v duševnem zdravju, in nenazadnje vsi ostali, ki jih tematika duševnega zdravja zanima.

Udeleženkam in udeležencem bomo po zaključeni delavnici po pošti posredovali potrdilo o udeležbi in tiskano promocijsko izobraževalno gradivo OMRA.

Vir: Program OMRA, Napovednik.com