Dogodek je že minil.

VPIS: Celoletni tečaji taijiquana in qigonga

TAIJIQUAN IN QIGONG IZ PRVE ROKE! Vadba za vse generacije.


Taijiquan in qigong v naše življenje vnašata harmonijo in notranje ravnovesje. Primerna sta za vse generacije. Z največjim veseljem z vami delimo svoje znanje in dolgoletne izkušnje, zato vas z veselje spet povabimo, da z nami vadite in se sami prepričate o blagodejnem vplivu taijiquana in qigonga na vaše celostno zdravje in počutje.

V letošnjem letu ponovno razpisujemo celoletne tečaje za čiste začetnike in vse, ki veščni že poznate. Poleg tega organiziramo različne delavnice in seminarje po Sloveniji. Vadba bo potekala v telovadnicah, zaradi zanimanja pa smo vadbo omogočili tudi na zoom.

Ob torkih in četrtkih bo vadba potekala v telovadnici, ob ponedeljkih in sredah pa na zoom. Lahko tudi kombinirate.

ZAČETNI TEČAJ:

LJ, ŠIŠKA:

- TOREK od 19:30 do 21:00 (90 min)
- ČETRTEK od 18:30 do 19:30 (60 min)

DOMŽALE:

- PONEDELJEK od 18:00 do 19:00 (60 min)

ZOOM:
- PONEDELJEK od 18:30 do 19:30 (60 min)
- SREDA od 09:00 do 10:00 (60 min)

S tečaji začenjamo oktobra, zato je ta mesec idealen čas za vpis. Tečaji bodo potekali vse do junija 2022.

Taijiquan in qigong sta primerna za vse generacije zato ni omejitev glede starosti in telesne pripravljenosti. Gibi so umirjeni, lahkotni, predvsem pa je pomembno, da vsakdo vadi skladno s svojimi telesnimi zmožnostmi, saj tako najbolj zanesljivo napreduje in začuti dobrodejne učinke.

  • PRIJAVE: Prijava je obvezna. Pošljite jo na mail: info@taiji.si. Prvič se lahko pridružite brezplačno. Če se odločite za obiskovanje tečaja, se poskusna vaja prišteje k tečajnini.
  • Vadba poteka V TELOVADNICAH in na ZOOM
  • Vsebina: Na tečaju se boste postopoma spoznali in v gibanju poskusili veščini taijiquan in qigong. Na začetku boste spoznali osnovne, bistvene in obenem najpomembnejše elemente (pravilna drža, stoječa meditacija, pravilno gibanje pri TJQ in QG, osnovni koraki in gibi, dihanje, osnove sistema energijskih kanalov v telesu (meridianov), samomasaža po meridianih in stimulacija pomembnih akupresurnih točk na telesu za boljši pretok energije ipd), počasi bomo dodajali tudi učenje različnih form v taijiquanu in qigongu. Na tečaju bomo podrobneje razložili, kako bo vse skupaj potekalo.

Povezava na spletno stran za več informacij najdete spodaj.


Več o qigongu, taijiquanu in o nas, si tudi lahko pogledate spodaj na spletnih povezavah

Tečaje vodita:
Chen Shining, vodja šole že več kot 28 let, mojster taijiquana, nosilec 7. duan-a borilne veščine pri kitajski wushu zvezi, ter prvi in edini mednarodni sodnik za kitajske borilne veščine wushu v Sloveniji. Obenem predsednik Qigong združenja Slovenije, član strokovnega in promocijskega odbora pri Mednarodni zvezi za zdravilni qigong (IHQF) ter mednarodni sodnik najvišje kategorije (A) pri IHQF, nosilec 6. DUAN-a pri IHQF.

Tina Hribar, vodja inštruktorjev pri Qigong združenju Slovenije, dolgoletna učiteljica taijiquana in qigonga v šoli mojstra Chen Shininga, nosilka 4. Duan-a pri IHQF in dobitnica osmih zlatih medalj v šestih različnih katergorijah na treh evropskih igrah v zdravilnem qigongu (Belgija 2015, Francija 2016 in Velika Britanija 2018)


MINUTA ZA IZOBRAŽEVANJE: ALI STE VEDELI?

Stare tradicije in stari sistemi zdravljenja (tkm, ajurveda ipd.) na vseh celinah poudarjajo preventivo pred kurativo.

Ste vedeli, da so v starih časih cesarske kitajske zdravniki prejeli plačilo le tedaj, ko so bili njihovi "pacienti" oziroma varovanci zdravi? V nasprotnem primeru so plačilo zadržali do pacientove ozdravitve.

Prav zato so razvili številne učinkovite preventivne metode, med katere spadata tudi energijska veščina gibanja, dihanja in samomasaže kot je qigong ali taijiquan, ki je bil prvotno celo borilna veščina, danes pa jo ljudje vadijo predvsem za krepitev zdravja in dobrega počutja.

VABLJENI v našo družbo.

Zunanje povezave: O veščinahO taijiquanuO qigonguO nasVstopna stranVideo predstavitev pod Triglavom

Vir: TAIJIQUAN in QIGONG zveza Slovenije, Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja TAIJIQUAN in QIGONG zveza Slovenije:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Video

Zemljevid