Pot močvirskih škratov na Mali plac - nočni pohod

Pot močvirskih škratov na Mali plac ponoči? Nočni škratolovski pohodi so postali pravi hit!

Začinjena močvirska družinska škratolovščina, nočni pohod se zgodi v soboto, 23. oktobra 2021 ob 17. uri.


Dobimo se na izhodišču poti v Športnem parku Bevke (ŠD Bevke).

Kaj počno škratje na Malem placu, ko ga objema trdna tema? Pridi in se sam prepričaj! Lučke so seveda obvezne 
Čaka vas sprehod z interpretativnim vodnikom.


⚠️ S seboj imej pohodno obutev, malico in pa naglavno lučko! Kaj praviš, na nočni piknik sredi Ljubljanskega barja?


Mali plac je čaroben kraj, poln nenavadnih cvetlic in živali. V njem vse brbota, reglja, šumi in žvrgoli. Že tisoče let ga prekriva mah, ki sega globoko v gozd, v kraljestvo močvirskih škratov.
Na Malem placu živijo močvirski škrati, ki radi kakšno ušpičijo. In tako je tudi danes. Škratje so uročili Mali plac, da je postal narobe plac! Vanj so se naselili zoprni komarji in nadležne mušice. Vse grize, leze, pika, brenči in renči. Brrrr! In prav otroci so tisti, ki lahko Mali plac rešijo tega škratjega uroka.
Na poti otroci s pomočjo Močvirske beležke, ki jo dobijo na izhodišču poti v Športnem parku Bevke, iščejo skrivnostni izrek, s katerim bodo pregnali urok močvirskih škratov. Seveda jim to uspe, pri tem jim na poti pomagajo barjanske živali, ki jih srečajo na poti. Kar 16 velikih lesenih skulptur, žigi in drugi didaktični elementi na poti, predvsem pa v vseh letnih časih čudovita narava poskrbijo, da se na poti zabava cela družina in da 3,2 km poti vsi otroci zlahka prehodijo. Čaka vas prava močvirska dogodivščina!
Pot močvirskih škratov na Mali plac ima svojo zgodbo v slikanici Mali plac Uroša Grilca in ilustratorja Gorazda Vahna. V zgodbi se pogumna želva Bevka spoprime s škratjim urokom in reši Mali plac. Pravljica je tudi uglasbena in je izšla na CD-ju Dve škratji in ena polšja. Kdor pozna zgodbo, še močneje doživi pustolovščino na Malem placu!

Zunanje povezave: Facebook

Vir: Zavod Škrateljc, Napovednik.com

Video

Zemljevid