Marko Juhant: Zadovoljen najstnik

  • Kaj: Vzgoja
  • Kdaj: sreda, 15.12.2021 od 20.30 do 21.20
  • Kje: Online webinar
  • Prireditelj: Nlp center
  • Vstopnina: AKCIJA 15 EUR
  • Imate v družini najstnika, ki vedno bolj išče svoj jaz in svojo samostojno pot?
  • Hoče vaš še niti ne najstnik odločati o sebi, hoče vplivati na proces odraščanja in vzeti vajeti v svoje roke?

V času odraščanja vsakega otroka slej ko prej pride čas, ko postanejo vrstniki in družba zanj vse bolj pomembni, družinski člani pa vedno manj. Prične se odmikati od družine in vse bolj trgati vezi s starši. Staršem in njihovim zahtevam se prične upirati, iskati prične svojo svobodo in prostost.
Kaj vpliva na to, koliko bodo najstniki zadovoljni s svojim življenjem v času najstništva in kateri so zaščitni faktorji? Kako jih pripraviti na življenje, samostojnost in jih naučiti, da sprejmejo pomembne življenjske vrednote in se ravnajo po njih? Socialne spretnosti najstniki v šoli lahko vadijo, usposobiti jih moramo pa starši. Zakaj je pomembna impatija in druge spretnosti, ki dišijo malo po starem, pa niso ne versko, ne politično usmerjeni – odpuščanje, recimo ali ponižnost? Ponižnost služi ravnovesju – je nekak "antisefi", na primer. Ne pa klečeplazenje, kot si predstavlja marsikdo. (soft skils).

Predavanje bo potekalo v obliki webinarja in ga bo vodil priznani specialni pedagog Marko Juhant.

Več o webinarju in predavatelju si lahko ogledate na portalu "Kul starši". Kul starši so prostor, kjer se lahko starši in pedagogi opremite z uporabnimi znanji iz široke ponudbe webinarjev priznanih slovenskih (in tujih) strokovnjakov. Izberite temo, ki vas zanima, ali pa začnite z vsebinami, ki so brezplačne in vas bodo spodbudile k novim načinom razmišljanja!

Vir: Nlp center, Napovednik.com