Sobotni filmski klub

Jeseni se v Madžarski kulturni inštitut vrača Sobotni filmski klub. Tokrat bomo pod drobnogled vzeli svetovno znanega iluzionista Harry Houdinija, za katerega pa marsikdo ne ve, da je madžarskih korenin. Njegovo življenje in delo nam bosta služila kot navdih pri ustvarjanju animiranega filma, ki je prav tako svojevrstna iluzija gibanja, ustvarjena iz statičnih sličic.

Naša srečanja bodo potekala ob sobotah, enkrat mesečno tekom celega šolskega leta. Udeleženci bodo po navdihu življenja in dela iluzionista Houdinija ustvarili kratek scenarij. Po njem bodo nato izdelali zgodboris ter like in ozadja. Film bomo nato animirali v tehniki stop animacije (snemanje sliko po sliko) in ga na koncu tudi zvočno opremili.

Pri delu se bodo udeleženci spoznali z različnimi tehnikami animiranja (risanje, kolaž, ustvarjanje lutk), ki jih bodo kasneje poljubno uporabili pri snemanju. Spoznali bodo osnovne filmske pojme in celotni postopek izdelave kratkega animiranega filma, vključno z zvočnim opremljanjem. Pri delu bomo uporabljali profesionalno opremo in programe za animiranje. Film bomo premierno predvajali ob zaključku Sobotnih filmskih srečanj in ga objavili na socialnih omrežjih ter ga poslali na različne mednarodne mladinske filmske festivale.

Predvideni datumi ustvarjalnih sobot:

 1. semester: 16. 10. 2021 - 20. 11. 2021 - 18.12.2021

2. semester: 15.01.2022 - 19.02.2022 - 19.03.2022 - 23.04.2022 - 21.05.2022

Ustvarjalne sobote se odvijajo med 10. in 13. uro na Lisztovem inštitutu na Barvarski stezi 8 v Ljubljani.

Število: do 12 udeležencev

Zunanje povezave: Prijavnica

Vir: Lisztov inštitut, Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja Lisztov inštitut:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Zemljevid