Kdo so učenci s kognitivnimi primanjkljaji?

  • Kaj: Disleksija
  • Kdaj: torek, 14.12.2021 od 20.30 do 21.20
  • Kje: Online webinar
  • Prireditelj: Nlp center
  • Vstopnina: AKCIJA 15 EUR

Na svetu živi 5-15% ljudi z disleksijo.

Disleksija se najpogosteje uporablja kot termin za motnje branja, pisanja, črkovanja ali pri matematiki. Obstajajo tudi druge motnje, saj je vsak primer disleksije drugačen. Niti dve osebi z disleksijo ne ustvarita stanja na enak način!

V webinarju "Kdo so učenci z disleksijo, disgrafijo in disortografijo in kaj potrebujejo?" vam bo strokovnjakinja profesorica defektologije dr. Tanja Černe pobližje predstavila značilnosti otrok s kognitivnimi primanjkljaji, ki so nevrobiološko in nevrofiziološko pogojeni (disleksija, disgrafija in disortografija). Pojasnila bo, katera so njihova močna področja/ področja potencialov ter področja primanjkljajev in vas seznanila s strategijami za socialno vključevanje ter strategijami, ki odgovarjajo njihovim posebnim vzgojno-izobraževalnim potrebam.

Opisala vam bo inkluzivno naravnano okolje, ki spodbuja učinkovito učenje, sledenje pouku ter izkazovanje znanja.

Webinar je primeren tako za pedagoške delavce, študente pedagoških smeri, kot tudi za starše in drugo zainteresirane posameznike.

Več o webinarju in predavateljici si lahko ogledate na portalu "Kul starši". Kul starši so prostor, kjer se lahko starši in pedagogi opremite z uporabnimi znanji iz široke ponudbe webinarjev priznanih slovenskih (in tujih) strokovnjakov. Izberite temo, ki vas zanima, ali pa začnite z vsebinami, ki so brezplačne in vas bodo spodbudile k novim načinom razmišljanja!

Vir: Nlp center, Napovednik.com