SPEKULA: Prašne površine / Pollen Surfaces

Tretja edicija Spekule 2021 s podnaslovom "POLLEN SURFACES - Art as thoughts on nature, PRAŠNE POVRŠINE - umetnost kot misel o naravi", zajema videnje sodobnih trendov kulturno umetnostnih pojavov in umestitev umetniških del v odnosu z naravo in njeno skrb-ohranitev.
_____________________________________________


V galeriji Insula v izoli pod kriljem manifesta SPEKULA se v petek, 17. septembra, predstavljajo referenčni avtorji aktualne sodobne vizualno umetniške scene, ki se pojavljajo v nacionalnem in mednarodnem okolju in so priznani kot visokokakovostni in referenčni avtorji s strani stroke:
- Miha Štrukelj,
- Uršula Berlot,
- Maja Smrekar,
- Peter Purg,
- kustos Tilen Žbona.

Več informacij: 
_____________________________________________


Več o III manifestu SPEKULA:
Manifest Spekula, ki bo potekal od 17. septembra do 8. oktobra v Kopru in Izoli v organizaciji UP PEF ter novega študijskega programa Vizualne umetnosti in oblikovanje, bodo spremljali spremljevalni dogodki, kot so predstavitve avtorjev, okrogle mize in predstavitve profesionalcev in strokovnjakov, ki se dotikajo vizualne umetnosti in širše.
_____________________________________________


Sodelujoči: Obalne galerije Piran, Galerija Insula, Avtomatik Delovišče, PiNA, RUK, Mestna občina Koper, Ministrstvo za kulturo, Evropski sklad za regionalni razvoj, BankArt - galerija in atelje VUO UP PEF.

Vir: Univerza na Primorskem, Pedagoška fakulteta, Napovednik.com

Zemljevid