Allonsanfan

Allonsanfàn
Zgodovinska drama, 1974, 1'55''

Projekcija filma italijanskih režiserjev bratov Taviani s pogovorom o temi filma. Vabljeni v Slovensko kinoteko.

1816. Napoleon je padel. V Evropi se kralji vračajo na svoje prestole. Obnova se začne. Fulvio (Marcello Mastroianni), langobardski aristokrat, ki je vse svoje življenje posvetil revoluciji, se po dvajsetih letih bolan in utrujen vrne v očetovo hišo. Ponovno odkrije užitek življenja, družino, ljubezen. Poskuša se skriti, a prijatelji revolucionarji ga najdejo. Da bi se osvobodil njihove prisotnosti, jih Fulvio izda. Zaman. Upornike odnese na samomorilski pohod na jug Italije.


Po ogledu filma vas vabimo na pogovor o temi filma in njegovih ustvarjalcih. Z nami bodo: zgodovinar mag. Janez Polajnar, avtor razstave Rdeče in Črno, Evropa na ljubljanskem kongresu 1821, profesor dr. Mladen Dolar, priznani slovenski filozof, dr. Maja Krajnc, avtorica prispevka v katalogu razstave in Zdenko Vrdlovec, kulturni novinar in filmski kritik, ki je imel priložnost delati intervju tudi z enim od bratov Taviani.

Cena vstopnice za kino projekcijo je 4,40EUR. 


Vstopnico shranite, saj vam z njo na blagajni Mestnega muzeja uredimo 50% popusta pri nakupu vstopnice za ogled razstave Rdeče in črno. In obratno: z muzejsko vstopnico si lahko filma Allonsanfàn ter Noč v Varennesu ogledate za 2,20EUR.


 

Hvala, ker upoštevate PCT pogoje.

Zunanje povezave: Mestni muzej LjubljanaNoč v Varennesu

Vir: Napovednik.com, Muzej in galerije mesta Ljubljane

Naročite se na email listo prireditelja Muzej in galerije mesta Ljubljane:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Zemljevid