Parada učenja v Črnomlju

  • Kaj: Prireditev za vse generacije
  • Kdaj: sreda, 15.9.2021 od 16.30 do 19.00
  • Kje: Kulturni dom Črnomelj, Ulica Otona Župančiča 1
  • Prireditelj: Andragoški center Slovenije
  • Vstopnina: Brez vstopnine

Zavod za izobraževanje in kulturo Črnomelj (ZIK Črnomelj) organizira Parado učenja 2021 s podnaslovom Domovina je kultura. Nosi pomembno sporočilo, aktualno v vseh časih in med vsemi generacijami.

Dogodek bo učil o pomembnem kulturnem dogajanju na prvem osvobojenem ozemlju v Beli krajini leta 1944 in 1945. V dopoldanskem času bo za belokranjske osnovne šole organiziran ogled razstave Domovina je kultura in plesne delavnice ljudskih plesov. V popoldanskem delu dogodka se bo moč udeležiti osrednjega dogodka Parade učenja in se sprehoditi po različnih kulturnih postojankah, nastopih in delavnicah po celem mestu Črnomelj (plesne v izvedbi Folklorne skupine Dragatuš, recitatorske v izvedbi Gledališke skupine ZIK, pevske v izvedbi Vokalne skupine Duma, godbene v izvedbi Godbe Črnomelj, likovne v izvedbi Roberta Lozarja, izobraževalne v izvedbi Turističnega društva Črnomelj, fotografske v izvedbi Janija Pavlina, vožnje s kočijo po mestu v izvedbi Konjerejskega društva Semič) ter tržnico dediščine in kulture različnih belokranjskih ponudnikov.

Obiskovalci bodo lahko preko nagradnega kviza in kulturnega sprehoda po Črnomlju spoznavali mesto, njegovo zgodovino in pomembnost vseživljenjskega učenja med vsemi generacijami.

Dogodek bo potekal v skladu z navodili NIJZ. Za udeležbo je potrebno izpolnjevati PCT pogoj.

Zunanje povezave: Spletna stranProgram Parade učenja v Črnomlju

Vir: Andragoški center Slovenije, Napovednik.com