Parada učenja Dan učečih se skupnosti 2021

  • Kaj: Prireditev za vse generacije
  • Kdaj: sreda, 15.9.2021 od 9.00 do 19.00
  • Kje: Na trgih in drugih javnih mestih po Sloveniji, Ajdovščina, Črnomelj, Jesenice, Kranj, Krško, Medvode, Murska Sobota, Nova Gorica, Novo mesto ...
  • Prireditelj: Andragoški center Slovenije
  • Vstopnina: Brez vstopnine

Parada učenja – Dan učečih se skupnosti tudi letos ohranja svojo osrednjo vlogo v Tednih vseživljenjskega učenja – TVU.

Medtem ko bodo druga prizorišča TVU razpršena po času (od 6. septembra do 10. oktobra) in kraju (od mest do podeželja, od učilnic do prireditev na prostem), bo Parado učenja odlikovalo zgoščeno dogajanje v središčih mestnih in drugih večjih skupnosti. Izpeljali jo bodo koordinatorji Parade učenja v 16 krajih po Sloveniji.

Verjamemo, da bomo letos lahko sledili temeljni zasnovi Parade učenja, tako da bodo dogodki tekli v živo, na trgih in drugih javnih mestih bodo mimoidoče vabile stojnice, delavnice, multimedijske predstavitve pa tudi strokovni dogodki v bližnjih ulicah in učnih kotičkih. Marsikje bodo potekale tudi številne spremljevalne dejavnosti, kot so natečaji, razstave in podobno. Parada učenja bo močno podprta tudi z objavami na družbenih omrežjih in v javnih medijih.

Na Paradi učenja se bodo srečevali ponudniki znanj in spretnosti ter povpraševalci po obojem. Živahen utrip, barvitost, obilo radovednosti, ponosa, upanja … vse to bo mogoče doživeti v družbi zagovornikov in uresničevalcev kulture vseživljenjskosti učenja. Sodelovali bodo pripadniki vseh generacij.

Zunanje povezave: Parada učenja 2021Tedni vseživljenjskega učenja 2021FB TVU

Vir: Andragoški center Slovenije, Napovednik.com

Video