Vodenje - Smaragdna dogodivščina ob Ajdovskem zidu

  • Kaj: Pripovedovanje, pohodništvo za družine
  • Kdaj: Danes od 10.00 do 13.00
  • Kje: Smaragdna dogodivščina ob Ajdovskem zidu, Vrhnika
  • Prireditelj: Zavod Škrateljc
  • Vstopnina: 7,5 eur na osebo
  • (4+)

Rimski dan na Zaplani bo ponudil bogato dogajanje na temo Rimljanov, z delavnicami in izbranimi rimskimi jedmi bomo pričarali duha Rimljanov na naših tleh. Voden sprehod od 10h do 12h, izhodišče pri odcepu za Zaplano na stari cesti Vrhnika Logatec, ostalo dogajanje pri gostišču Mesec. Vabljeni!


V soboto, 18. septembra ob 10. uri vas bo vodnica skozi zgodbe in prav posebno doživetje zgodovine in narave na Zaplani popeljala v rimske čase! Nemalo zanimivosti iz časa Rimljanov je na naših tleh, obenem pa vas čudovita in raznolika narava preseneti z zgodbo smaragdnega deževnika in štirih zveri iz slikanice Ajdovski zid.
Dobimo se na izhodišču poti, na odcepu za Zaplano ob cesti Vrhnika - Logatec.
Za 7,5 EUR na osebo boste na izhodišču dobili Smaragdno beležko, svinčnik, po koncu sprehoda z vodnikom pa še nagrado za rešeno misijo.

Prijave na spodnji povezavi.

Ne zamudite sprehoda po sledeh zgodovine!


⚔️
Spoznajte življenje Rimljanov ter se podajte na Smaragdno dogodivščino ob Ajdovskem zidu.

Točna lokacija, zbor v nedeljo, 29. avgusta ob 10:00:
4556'41.4"N 1414'48.4"E

 

❓ DOGODIVŠČINA: Ajdovski zid je že dolga stoletja zapuščen. Toda življenje ob njem ni nikoli izginilo. Gozd okoli ostankov starodavnega zidu je dom številnih rastlin in živali, pokrajina okoli njega pa je prav neverjetno raznolika.

Podaj se na Smaragdno dogodivščina ob Ajdovskem zidu! Na poti te bosta spremljala Rimljan Julijan in nadvse zanimiv prebivalec teh gozdov, smaragdni deževnik.
Čaka te pomembna naloga: na poti moraš poiskati latinske pregovore in zbrati žige. Ob tem pa izveš kopico zanimivih Na pot se lahko opraviš z družino ali šolo, lahko pa se udeležiš tudi organiziranih vodenj.

Zunanje povezave: goo.gl/maps/xlg6s733n7b3jbr29Facebook stranZačetna točka (če imate beležko)Prijava na e-novicePrijave na vodenje

Vir: Zavod Škrateljc, Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja Zavod Škrateljc:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Video