Prismojeni profesorji bluesa - Prestavljeno

PRESTAVLJENO
Na podlagi novo sprejetih vladnih ukrepov za zajezitev širjenja virusa covid-19, koncert prestavljamo na datum, ki ga bomo določili naknadno. Že kupljene vstopnice bodo veljale tudi za nadomestni termin, menjava ni potrebna. V kolikor želite, pa vam denar za že kupljene vstopnice vrnemo na mestu nakupa. Za več informacij nam lahko pišete na: info-center@ljubljanskigrad.si. Hvala za razumevanje.


Prismojeni profesorji bluesa so mlada glasbena skupina, ki se je že pred izidom prvenca izstrelila v prvo ligo slovenske glasbene scene. Album Family so izdali marca 2016, sledila sta razprodana koncerta v Kinu Šiška in v Križankah. Letos je band izdal dvojni koncertni album Križanke, leta 2018 so posneli studijsko ploščo, v letu 2020 pa album z izključno slovenskimi besedili. Prismojeni profesorji bluesa (Wacky Blues Professors) vozijo blues rock v svojem prepoznavnem eklektičnem slogu, ki je posledica različnih vplivov. Julijan Erič izhaja iz tradicije bluesa in rocka 60. let, Miha Žinger Ribarić iz funka, rapa in metala, Zlatko Đogić iz soula in rokenrola, novi član pa je vsestranski klaviaturist Aleš Uhan. Sami večkrat pravijo, da je njihova glasba trans, nekakšna meditacija, ki se zgodi skozi pozorno poslušanje in improvizacijo. Ko se dinamično dvignejo do vrhunca in ko imaš občutek, da se ne da več nikamor, znajo dvigniti energijo še višje.

Zasedba
Julijan Erič, kitara, vokal
Aleš Uhan, klaviature
Miha Žinger Ribarič, bas
Zlatko Đogič: bobni, vokal

Jazz Club Ljubljanski grad je odprt od 19.00 do 23.00, glasbeniki nastopijo ob 20.00.

Za obisk kulturnih prireditev morajo osebe izpolnjevati enega od treh pogojev PCT (preboleli, cepljeni, testirani). Uporaba zaščitnih mask je obvezna.

Izvedbo koncertov bomo prilagodili veljavnim ukrepom, povezanim z epidemijo virusa covid-19.

Prodaja vstopnic: prodajna mesta Ljubljanskega gradu, recepcija hostla Celica, spodnja postaja vzpenjače, prek ljubljanskigrad.si in na vseh prodajnih mestih mojekarte.si (med drugim na Petrolovih bencinskih servisih, v poslovalnicah Kompasa po Sloveniji …).

Vir: Ljubljanski grad, Napovednik.com

Zemljevid