Jazz Club: Fake Orchestra

Fake Orchestra je od nastanka, leta 1997, eden od pionirjev priredb slovenskih ljudskih pesmi v modernejše glasbene oblike kot so jazz, soul, funk, rock, afrobeat in mnoge druge. Skupina je pod vodstvom kitarista Igorja Leonardija doslej posnela pet raznolikih albumov. Na predzadnjem z naslovom Kud pa najdemo izključno slovenske ljudske pesmi v radoživih zvočnih podobah, ki jih slikajo pretežno plesni ritmi in jazzovske improvizacije. Poleg ljudskih, tako slovenskih kot iz celega sveta, obširen repertoar krasijo tudi biseri zimzelenih popevk.

Tokrat bo z njimi nastopil kubanski virtuoz Lazaro Hierezuello, ki bo s svojim bogatim glasbenim izročilom še dodatno popestril zvočno podobo večera.

Zasedba
Ana Vipotnik, glas
Lazaro Hierezuello: violina, glas, tolkala
Igor Leonardi, kitara
Primož Fleischman, saksofon, flavta
Tadej Kampl, bas
Enos Kugler, bobni

Jazz Club Ljubljanski grad je odprt od 19.00 do 23.00, glasbeniki nastopijo ob 20.00.

Za obisk kulturnih prireditev morajo osebe izpolnjevati enega od treh pogojev PCT (preboleli, cepljeni, testirani). Uporaba zaščitnih mask je obvezna.

Izvedbo koncertov bomo prilagodili veljavnim ukrepom, povezanim z epidemijo virusa covid-19.

Prodaja vstopnic: prodajna mesta Ljubljanskega gradu, recepcija hostla Celica, spodnja postaja vzpenjače, prek ljubljanskigrad.si in na vseh prodajnih mestih mojekarte.si (med drugim na Petrolovih bencinskih servisih, v poslovalnicah Kompasa po Sloveniji …).

Vir: Ljubljanski grad, Napovednik.com

Zemljevid