Šola zmajeslovja: Začarani zmaji

Zmajeslovje velja za eno izmed najstarejših naravoslovnih ved, vendar je kljub temu najmanj raziskano. Nihče ne ve, kako dolgo so zmaji že del našega sveta in od kod so prišli … No, to, da nihče ne ve, ne drži povsem … Na Gradu namreč živi moder in izkušen profesor zmajeslovja, ki zelo veliko ve o zmajih, govori se celo, da občasno obišče njihov skrivnostni svet.

Ker se še vedno najde marsikdo, ki krvoločne zmaje iz izmišljenih starodavnih pravljic meče v isti koš z zmaji, ki so varuhi narave, največjih skrivnosti sveta in modrosti življenja, se je profesor zmajeslovja odločil, da bo skupaj s svojo vajenko – pustolovko, popravil to krivico, zato je ustanovil prvo Šolo zmajeslovja pri nas. Skupaj se bomo odpravili na zabavno in nepozabno pustolovščino odkrivanja skrivnosti in zanimivosti iz življenja zmajev.

Začarani zmaji
Profesor je ob zadnjem obisku sveta zmajev ugotovil, da se je v zaščitnem sloju, pojavila črna luknja, ki se počasi širi; ko bo dovolj velika, bo v njihov svet vstopila čarodejka – profesorjeva sestra črnega srca in zavladala njihovemu svetu. Začarala je zmaje in ugrabila profesorjevega zmaja, njegovega najboljšega prijatelja. Gorje … le kaj bo še sledilo? Čarodejka meni, da smo tako nemočni, da tudi če nam pomaga z namigi, ne bomo nikoli preklicali uroka in rešili zmajev. Pa je temu res tako?

Vabljeni tudi na naslednjo nepozabno pustolovščino:
20. 11. 2021 ob 11.00: Eliksir življenja

Primerno za otroke od 5. do 10. leta starosti.

Zunanje povezave: Več o dogodku na naši spletni straniŠola zmajeslovja: Eliksir življenja

Vir: Ljubljanski grad, Napovednik.com

Zemljevid