39. Festival Radovljica 2021

Festival Radovljica poteka v tem slikovitem srednjeveškem mestu vsako leto v avgustu, nepretrgoma od leta 1983. Znan je po poudarku na starejši glasbi, a v svoje sporede že vrsto let vključuje tudi redko izvajano glasbo 19. in 20. stoletja, pogosto na ustreznih zgodovinskih glasbilih.

Na 39. Festivalu Radovljica 2021 se bo med 6. in 22. avgustom zvrstilo deset sporedov z repertoarjem od 9. do 19. stoletja. Na njih bo nastopilo 47 umetnikov iz 14 držav. Med njimi so svetovno znani glasbeniki in ansambli, kot so Sequentia, Profeti della Quinta, Sonatori de la Gioiosa Marca, bruseljski baročni orkester Les Muffatti, violinistka Cecilia Bernardini in čembalist Aapo Häkkinen, pa tudi mladi glasbeniki, kot sta violinistka Mojca Jerman in mezzosopranistka Jasmina Črnčič. Pet sporedov je tako ali drugače povezanih s Slovenijo. Eden izmed njih je v celoti posvečen prvim sodobnim izvedbam glasbe Eduarda de Lannoyja (1787–1853), lastnika dvorca Viltuš pri Mariboru.

Vsi koncerti bodo potekali v skladu z navodili NIJZ. Polovica koncertov bo v cerkvi v Radovljici ali Velesovem, polovica pa v baročni dvorani radovljiške graščine. 

 

Zunanje povezave: www.festival-radovljica.si

Vir: Društvo ljubiteljev stare glasbe Radovljica, Napovednik.com

Zemljevid