Poletna doživetja v Mestnem muzeju Ljubljana

Tudi obisk muzeja je lahko poletno počitniško razvedrilo. Pri nas bo najverjetneje hladno, mirno, nagledali se boste lepih stvari ter spoznali kaj novega o sebi in svoji ter naši skupni preteklosti. Preberite poletni program in vabljeni v našo družbo!


Na ogled so razstave:
Ljubljana v času vojne za Slovenijo, razstava fotografij in izsekov medijskega obveščanja v času 10-dnevne vojne za Slovenijo. Ogled razstave je možen individualno. 

Ljubljana. Zgodovina. Mesto., razstava o večtisočletni zgodovini Ljubljane, ki vas v petih korakih pripelje od najstarejšega lesenega kolesa na svetu do vožnje s fičkom.
Kratka, 30-minutna vodstva ob vsaki polni uri!

RDEČE IN ČRNO, Evropa na ljubljanskem kongresu 1821, zgodovinska razstava ob 200. obletnici kongresa svete alianse. Za vse, ki jih privlači zgodovina mednarodne politike stare celine.


Odkrijte rimsko Emono — doživetja na prostem!

Krožna arheološka pot po središču današnje Ljubljane letošnje poletje postaja prizorišče najrazličnejših dogodkov, vsem pa je skupno raziskovanje naše antične preteklosti. Na blagajni muzeja ali v Arheološkem parku Zgodnjekrščansko središče (za OŠ Majda Vrhovnik) ob nakupu vstopnice prejmete zemljevid Emone in se z njim odpravite na izlet po krožni poti, ki povezuje več točk, kjer sodobna Ljubljana sobiva z ostanki antične Emone.


 

Družinsko doživetje
Poletni družinski tiskani vodniki:

  • Z Ljubo in Ano gremo v Ljubljano (4+)
  • Kako je nastalo najlepše mesto na svetu (8+)
  • Emona od E do A (6+)

Preverite še termine javnih vodstev: 


Če ste pri nas prvič, priporočamo še, da se ob obisku muzeja spustite v hladno muzejsko klet, kjer razstavljamo, kar so arheologi odkrili pri prenovi Turjaške palače ter aktualno arheološko najdbo – nagrobni kamen z Gosposvetske ceste.

Prijetno utrujeni in polni novih doživetji si za konec privoščite še obisk muzejske kavarne, kjer vam bodo postregli s sveže praženo kavo in sladkimi pitami.

Vir: Muzej in galerije mesta Ljubljane, Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja Muzej in galerije mesta Ljubljane:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Zemljevid