Okus lakote (Peugeotova predpremiera)

Christoffer Boe, Danska, 2021, 100'
igrata: Nikolaj Coster-Waldau, Katrine Greis-Rosenthal

Carsten in Maggie sta najnovejši zvezdi danske gurmanske scene. On je virtuozni kuharski mojster, ona pa antropologinja hrane. Imata dva čudovita otroka in vodita eno najbolj vročih restavracij v Kopenhagnu. Njuno življenje je popolno. Skoraj popolno: manjka jima le še prestižna Michelinova zvezdica – in zanjo sta pripravljena žrtvovati prav vse ... Scenarij za film, v katerem nastopa Nikolaj Coster-Waldau, je skupaj z režiserjem napisal Tobias Lindholm (Nažgani).


Poleti na Ljubljanskem gradu ponoči zasijejo tudi filmske zvezde. V sodelovanju z Mestno občino Ljubljana in Javnim zavodom Ljubljanski grad je Kinodvor pripravil dvanajst predpremier in izbor nekaterih najbolj odmevnih filmov kinematografske sezone, ki bodo na ogled v letnem kinu pod zvezdami.

Filmi so predvajani v izvornem jeziku s slovenskimi podnapisi.

V primeru dežja ali slabe vremenske napovedi projekcija odpade. V primeru odpovedi predpremiere ali otvoritvenega filma bodo v Kinodvoru tri nadomestne projekcije v avgustu.


*V skladu z vladnim odlokom se kulturnih prireditev lahko udeležijo zgolj osebe, ki imajo dokazilo o negativnem rezultatu testa, prebolelosti ali cepljenju. Natančne pogoje si lahko preberete na spodnji povezavi.


NE SPREGLEJTE IN SI PRED FILMOM OGLEJTE: fotografsko razstavo Alan Gelati: "I Shadow", inštalacijsko-razstavni performans #Življenje in naracija# Things I Miss in razstavo ilustracij Lučka Regrat; na ogled do 20. ure.

Zunanje povezave: Več informacijFotografska razstava Alan Gelati:Performans #Življenje in naracija# Things I MissRazstava ilustracij Lučka Regrat

Vir: Napovednik.com, Ljubljanski grad

Zemljevid