Grajske harmonije: Bodeča Neža

GRAJSKE HARMONIJE - cikel komorne in solistične glasbe na Gradu Kromberk
X. sezona/ 4. koncert

DEKLIŠKA VOKALNA SKUPINA BODEČA NEŽA
Mateja Jarc, dirigentka

Zaključni koncert 10. Grajskih harmonij bo v znamenju slovenske zborovske glasbe na prehodu iz 19. v 20. stoletje, ki nam jo bodo predstavile pevke Dekliške vokalne skupine Bodeča Neža. Uveljavljeni sestav združuje 20 pevk iz goriške in tržaške pokrajine, ki so od leta 2007 prepevale pod vodstvom zborovodkinje Mateje Černic, zadnji dve leti pa zbor vodi Mateja Jarc.

Zbor, ki deluje pod okriljem P. D. Vrh sv. Mihaela, je zelo dejaven. S svojo zagnanostjo in pevsko ustvarjalnostjo je v zadnjih sezonah požel veliko uspehov na krajevni, vseslovenski in mednarodni ravni. Nad vsemi izstopajo uspehi na državnih in mednarodnih tekmovanjih, na katerih je zasedba prejela najvišje nagrade (Neerpelt 2010, Vittorio Veneto 2011, Arezzo 2013, Quartiano 2016, Maribor 2012, Cantonigròs 2012, Baden 2014, Maasmechelen 2015, Cork 2017, Varna 2018). Novembra 2018 je zbor na državnem tekmovanju A. Guanti v Materi prejel tretjo nagrado in priznanje za najboljšega dirigenta.

V času svojega delovanja se je dekliška pevska zasedba seznanila z bogato in široko zborovsko zakladnico iz različnih zgodovinskih obdobij. Razpon repertoarja sega od renesančnih motetov do sodobne zborovske glasbe, sakralne in posvetne. V njem imajo seveda posebno mesto slovenski skladatelji. Njihova pesem bo tokrat zazvenela kot sveža, elegantna, sončna, iskrena, energična, odločna – taka, kot je Bodeča Neža, ko zapoje.

Okvirni program:
H. Volarič, H. Sattner, A. Lajovic, F. Gerbič, F. Ferjančič, M. Lipovšek, L. M. Škerjanc, E. Adamič, M. Bravničar, G. Gonzaga

- - -

Vpis v abonma Grajske harmonije poteka od od 25. avgusta do 15. septembra 2021. Cena rednega abonmaja: 35 €, cena za imetnike Glasbenega abonmaja in upokojence: 29 €, cena za dijake in študente: 20 €.

Posamične vstopnice:
- 13 € posamezni koncert
- 9 € za dijake, študente in upokojence
- brezplačno - brezposelni (ob predložitvi veljavnega potrdila o brezposelnosti)

Vir: Kulturni dom Nova Gorica, Napovednik.com

Zemljevid