Alan Gelati: I Shadow

  • Kaj: Fotografska razstava
  • Kdaj: četrtek, 1.7.2021 do nedelja, 29.8.2021
  • Kje: Palacij in Stanovska dvorana, Ljubljanski grad, Ljubljana
  • Prireditelj: Ljubljanski grad
  • Vstopnina: Odrasli: 6 EUR, 8 EUR (vključuje vožnjo z vzpenjačo) - Otroci (7-18 let) študentje, upokojenci, skupine nad 15 oseb: 4 EUR, 6 EUR (z vzpenjačo)

Sence in svetloba se s tehnologijo zajamejo v trenutku, ljudje, telesa in moda pa skozi njih postanejo prave ikone.

Pričevanje o avtomatskem pisanju.
Sence in svetloba se s tehnologijo zajamejo v trenutku.
Fotografija pa za razliko od svetlobe in senc ni naključna – zgodi se, ker hočeš, da se zgodi, je bežen trenutek, ki ga fotograf želi narediti večnega.
Obraz, obleka, krajina ... vsi smo fizično in vizualno le odsevi svetlobe.
Je pričevanje o trenutku. Oblika določa lepoto v sliki, ki jo fotograf dejansko postavi na novo in poudari v okvirju.
Na tej razstavi, ki je zajeta in izražena z izborom trenutkov, obrazov, teles, so vsa videnja uperjena v modo in portrete. Moje fotografije, moja pot na tem planetu in v tem delčku neskončnosti.

-Alan Gelati


ŽIVLJENJEPIS
Alan Gelati se je rodil v Milanu, kjer je obiskoval šolo Civica Scuola di Fotografia ter študiral estetiko in umetnostno zgodovino na akademiji Brera. Leta 1998 se je preselil v London, kjer je začel delati kot fotograf za dražbeno hišo Christie's; ta izkušnja mu je omogočila, da je izpopolnil svojo tehniko fotografiranja slik, kipov, antikvitet in interierjev. Kot navdušenec nad umetnostjo se je tudi udeleževal tečajev o umetnostni zgodovini in kritiki, ki jih je hiša Christie's organizirala za svoje umetnostne strokovnjake in antikvarje. Potem ko je zapustil Christie's, je pričel izpopolnjevati temelje svoje prihodnje kariere samostojnega umetnika. Alanova dela so bila objavljena v revijah, kot so Harper's Bazaar, italijanski Vogue, ID, Citizen K, Vanity Fair, Amica, Glamour, Sunday Times, InStyle. Med naročniki njegovih fotografij za oglase pa so L'Oreal, HUBLOT, Givenchy, Blumarine, Chopard in še mnogi drugi.

Kustosinja razstave: Chloe Beeney


Sponzor:

Plečnikova cvetličarna in Zavarovalnica Triglav

Zunanje povezave: Več o dogodku na naši spletni strani

Vir: Ljubljanski grad, Napovednik.com