Otroški knjižni festival

Veseli smo, da vas lahko tudi letos povabimo na celodnevno rajanje s knjigami!  Že sedmi Otroški knjižni festival bo na vrtu Vodnikove domačije Šiška potekal v soboto,12. junija, od 9.30 do 19.00.

Enodnevni Otroški knjižni festival je knjižna zabava za otroke ob koncu šolskega leta. Založniki po ugodnih cenah ponujajo najboljše knjige za dolge poletne dni, na vrtu domačije pa vrši od pestrega knjižnega dogajanja.
Vsi dogodki so brezplačni! Festival v primeru dežja odpade.
Pridite, z vami bo lepše! *


PROGRAM OKF 2021

10.00-19.00 / Sejem otroških knjig
Založniki ponujajo knjige, ki nestrpno čakajo, da z njimi preživite poletje.

09.30-12.00 / odprtje Pravljičnega studia 5+
Odpotuj v pravljico
S pomočjo domišljije in tehnike bomo tokrat skoraj zares odpotovali v pravljične svetove. Pripravili smo green screen, videe pravljičnih svetov in glasbo za vse priložnosti, vi prinesite ideje in zgodbe.
Delavnico pripravljamo v sodelovanju z društvom Slon.

09.30 / pripovedovalski dogodek 3+
Obisk
Lenivec in tapir sta prijatelja, čeprav si ne bi mogla biti bolj različna. Eden je najraje v drevesni krošnji, drugi pod njo, eden je ves poskočen, drugega vsak gib utrudi. Kako se torej obiskovati, da bo dobro za oba? Odlično slikanico pisateljice Gaje Kos in ilustratorke Ane Zavadlav (Mladinska knjiga, 2020) bo interpretirala igralka Elena Volpi.
FB dogodek.

10.00 / pripovedovalski dogodek 6+
Hočemo jokati *
Četrto sredo v oktobru so ukinili jok. Očeta to ni pretirano ganilo, ker tako ali tako nikoli ni jokal. Mama pa je bila odločena, da je treba protestirati. In ni bila edina. Z velikimi transparenti "Hočemo jokati," so se ljudje zbrali na velikem trgu. Duhovito zgodbo iz zbirke Zeb nizozemskega pisatelja Gideona Samsona (Založba Miš, 2019) pripoveduje in z otroki o njej razpravlja igralec Blaž Šef.
Sledi delavnica pisanja transparentov s tipografinjo Aljo Herlah.
FB dogodek.

11.00 - delavnica 6+ in debata za starše
Protestiramo *
Dogodku Hočemo jokati sledi delavnica ustvarjanja transparentov s tipografinjo Aljo Herlah. Ob isti uri bo potekala debata s starši o tem, kako izbrati prave knjige ter širiti veselje do branja. Pogovor usmerjata programska vodja festivala Bobri Tadeja Pungerčar in vodja otroškega programa na Vodnikovi domačiji Špela Frlic.

12.00 / literarni kviz 5+
Literarni 1-2-3 z Boštjanom Napotnikom – Napotom
Pridružite se nam na zabavnem literarnem kvizu za vso družino. Pomerili se bomo v različnih kategorijah, od skrivnega življenja priljubljenih literarnih junakov preko zagonetnih odlomkov iz knjig do zapletenih ugank. Otroci bodo tekmovali proti odraslim in zmagovalci bodo, kot se za resen kviz spodobi, prejeli lepe nagrade.
FB dogodek.

15.00-19.00 / Pravljični studio
Pripovedovalska igralnica za otroke
Pripovedovanje je lahko tudi zabavna igra. Vstopite v Pripovedovalsko igralnico, igrajte se s pripovedovalskimi kockami in prosojnicami in skupaj s starši ali sami pripovedujte zgodbe. Med pravljične junake vas bodo vodile izkušene pedagoginje.

16.00 / pripovedovalsko-glasbeni dogodek
Otroci pripovedujejo zgodbe
Otroci ste lahko odlični pripovedovalci in tokrat oder odpiramo prav za vas. Vabimo vas, da stopite na oder in nam poveste svojo zgodbo. S seboj na oder lahko pripeljete pomočnika - očka ali mamico, svojega prijatelja, najljubšo igračko ali pa predmete, ki vam bodo v navdih pri pripovedovanju. Z glasbo vas bo pospremil glasbenik Janez Dovč. Lahko se prijavite za svoj nastop, lahko pripovedujete tudi skupaj z mamo ali dedkom, s prijateljem. Rezervirajte si mesto na pravljicni.studio@divjamisel.org
FB dogodek.

17.00 / pogovor
Pisatelj na obisku: Peter Svetina
V goste prihaja priljubljeni pisatelj in pesnik za otroke, tudi avtor prikupno prismuknjenih zgodbic in posebnežih, obstrancih, ljudeh s posebnimi usodami in življenskimi dogodivščinami. Saj poznate Debelo pekovko in gospoda Kostantina, ki bi skoraj izgubil klobuk, pa Ježevce … Petrovi sogovorniki na odru bodo otroci. Tudi vas vabimo, da ga kaj vprašate, ali pa mu samo v podpis prinesete svojo najljubšo knjigo.
FB dogodek.

18.00 / koncert
Koncert uglasbene poezije za otroke: Backi iz klavirja
Backi iz klavirja so nastali na podlagi izbrane otroške poezije znanih in manj znanih avtorjev. Otroci se bodo lahko prepustili zazibanim melodijam, odkrivali pravljične svetove backov in se zabavali ob njihovih vragolijah, odrasli bodo mogoče prepoznali glasbene vzorce in uživali v njihovih domiselnih sopostavitvah, saj backi iz klavirja nenehno širijo tudi svoja lastna glasbena obzorja.
Backe iz klavirja je uglasbil Andrej Hočevar. Igrajo jih: Aleksandra Ilijevski (glas), Rok Zalokar (klavir), Justin Durel (bendžo) in Andrej Hočevar (bas).
FB dogodek.

* Dogodka podpira festival Bobri.
________
Informacije:
E pia.prezelj@divjamisel.org
M +386 40 256 585
Produkcija: Divja misel
*
Dodgodek poteka v okviru Dnevov četrtne skupnosti Šiška. Festival izvajamo v skladu s smernicami za preprečevanje širjenja okužbe s koronavirusom.
Otroški knjižni festival sofinancira MOL – Oddelek za kulturo in je del programa bralne kulture, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo RS.
Partnerji:
Založniki, Zavod za organizacijo in izvedbo kulturnih prireditev Druga godba, Ljubljanski festival kulturno-umetnostne vzgoje Bobri, Društvo za izvajanje filmske vzgoje Slon.

Vir: Divja misel, Napovednik.com

Zemljevid