Mladen Stropnik in Small but dangers

O FOTOGRAFIJAH:

Mladen Stropnik, šotor, sitotisk na papir, 2021, iz grafične mape DOBROJUTRO, 2021. Foto: Jaka Babnik. Arhiv MGLC. 

Small but dangers, Barvno bele grafike R, 2021, sitotisk, iz grafične mape Barvno bele grafike F, R, E, Š., 2021. Foto: Jaka Babnik. Arhiv MGLC.

 

Mednarodni grafični likovni center pripravlja novo razstavo z naslovom DOBROJUTRO in Barvno bele grafike: F, R, E, Š. Na razstavi bosta predstavljeni dve grafični mapi, ki sta letos nastali v Grafičnem ateljeju MGLC. Mapo DOBROJUTRO je zasnoval Mladen Stropnik in vsebuje osem grafik v tehniki sitotiska. Mapo z naslovom Barvno bele grafike: F, R, E, Š. pa je zasnoval umetniški dvojec Small but dangers in vsebuje štiri grafike v tehniki sitotiska.

Razstava bo na ogled od Poletne muzejske noči, 19. junija, do 15. avgusta. Na Poletno muzejsko noč bo odprta od 18. do 24. ure, ta dan je ogled razstave brezplačen.

 

O RAZSTAVI

V grafičnem ateljeju MGLC sta v začetku leta 2021 nastali dve grafični mapi. Prvo z naslovom DOBROJUTRO je zasnoval Mladen Stropnik in vsebuje osem grafik v tehniki sitotiska. Je zbirka vizualnih premišljevanj, s katerimi moramo fizično ravnati, da bi jih lahko razumeli, kar je sicer v nasprotju z uveljavljeno prakso predstavljanja tovrstnih del na papirju. Drugo mapo z naslovom Barvno bele grafike: F, R, E, Š. je zasnoval umetniški dvojec Small but dangers in vsebuje štiri grafike v tehniki sitotiska. Druži jih uporaba raznolikih in naključno nastalih oblik barvnih ploskev, ki s tehniko šablonskega tiska ustvarijo igriv kontrast z belino papirja. Obe mapi zaznamujeta premišljen pristop k uporabi grafične tehnike ter duhovito ustvarjanje svežih miselnih in vizualnih paradoksov.
Kustos razstave in avtor besedila je Božidar Zrinski

 

O AVTORJIH 

Mladen Stropnik

Mladen Stropnik (1977) živi in ustvarja v Ljubljani. Sodeluje na različnih samostojnih in skupinskih razstavah doma in v tujini. Med drugim v Niles Essanay Silent Film Museum (Kalifornija, 2018); Projektnem prostoru DUM (Ljubljana, 2018); Galeriji ŠKUC (Ljubljana, 2014; 2013), galeriji Gregor Podnar (Ljubljana, 2013; 2009/Berlin, 2020) in Mednarodnem grafičnem likovnem centru (Ljubljana, 2012, 2014, 2016). 

SMALL BUT DANGERS (SBD)
(Mateja Rojc & Simon Hudolin)

Mateja Rojc in Simon Hudolin (rojena 1977) od začetka svoje umetniške kariere (2004) delujeta v tandemu Small but dangers. Njuna dela predstavljajo poetično gesto, ki gledalcu onemogoči razrešiti konflikt med mislijo in objektom. Ta se pokaže kot emancipatorni potencial jezika. Razkrije se možnost, da lahko mali človek v jezikovnih okvirih manipulira z ideološko določenimi pomeni. Od leta 2010 ju zastopa Center in galerija P74. Redno razstavljata na samostojnih in skupinskih razstavah doma in v tujini. 


Vljudno vabljeni!

 


 

 

Vir: Napovednik.com, Mednarodni grafični likovni center - MGLC

Naročite se na email listo prireditelja Mednarodni grafični likovni center - MGLC:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Zemljevid