Evgen Car: Moja Zgodba

Vabimo vas na predstavitev knjige Evgena Carja Moja zgodba, ki jo bomo v okviru cikla MGL v MKL pripravili v Mestnem gledališču ljubljanskem. Osebno izpovedni roman Evgena Carja Moja Zgodba, ki ga je avtor podnaslovil z besedami Samo norček misli, da ga morajo imeti vsi radi, je zgodba o optimizmu, naivnosti, zaupanju, minljivosti, drugačnosti, ljubezni, močni volji in veri, da se da marsikaj narediti, če se hoče.

Evgen Car je gledališki in filmski igralec, upokojeni član ansambla Mestnega gledališča ljubljanskega, pa tudi pisec dramskih besedil, pesnik, nagrajenec Prešernovega sklada ter Prekmurec, ki živi v Ljubljani, a se domov rad in pogosto vrača tako v življenju kot na odru.

O Prekmurju in njegovih ljudeh je pisal v dveh lastnih delih, monodrami Poredušov Januš, s katero je ljudem približal srčnost in trdoživost malega prekmurskega človeka, ter drami Štrki umirajo, v kateri je spregovoril o zapuščenih in propadajočih prekmurskih kmetijah in vaseh.

Tudi v knjigi Moja zgodba, ki je izšla pri založbi Pomurska akademsko znanstvena unija, se prepletata dva svetova, ki sta ga v življenju najbolj zaznamovala. Prvi je gledališki, ki mu je daroval več kot petdeset let, drugi pa kmečki, povezan z njegovimi dobrovniškimi goricami.

Pogovor z Evgenom Carjem bo moderirala dramaturginja Petra Pogorevc, odlomke iz njegove knjige pa bosta brala igralca Boris Kerč in Tomo Tomšič.

Vabimo vas v Mestno gledališče ljubljansko!

Vir: Mestna knjižnica Ljubljana, Napovednik.com

Zemljevid