Dogodek je že minil.

Hodimo: Kaj se skriva v javorniških gozdovih

  • Kaj: Pohodništvo
  • Kdaj: sobota, 12.6.2021 od 10.00 do 14.00
  • Kje: Dolenja vas pri Cerknici 70, Cerknica
  • Prireditelj: OBČINA CERKNICA - TIC CERKNICA
  • Vstopnina: 5,00 EUR na osebo, vključuje malico
  • (Od 5 let dalje, pogoj boljša kondicijska pripravljenost)

Potopite se v pravljične, divje in neokrnjene gozdove Javornikov.
  
Mogočni hrbet Javornikov od nekdaj bdi nad presihajočim Cerkniškim jezerom in kleše značaj notranjske pokrajine in njenih prebivalcev. Čarobni bukovo-jelov gozd Javornikov ostaja divji in skrivnosten. Tu so doma medved, volk in ris.

Z izkušenim vodnikom, domačinom Ivanom Najgerjem, se boste iz Dolenje vasi po makadamski poti najprej podali do Tržišča – starega keltskega naselja. Gozdna pot vas bo vodila mimo globokih podornic in kraških jam (Šujica), nato pa boste prečkali celo staro Rapalsko mejo.  Brez skrbi, potni listi tokrat ne bodo potrebni. Raziskovanje se bo nadaljevalo po poti do Malega in Velikega Kamojstrnika (podornica), potepanje pa boste zaključili še z ogledom dolenjske Glažute ter Cvingerja (razgledna točka), kjer je tudi nekdaj bilo keltsko naselje.

Ob koncu poti vas bo pričakal zaslužen prigrizek, ki ga bo pripravilo društvo Etno-eko

Trajanje izleta: od 10:00 do 14:00 (približno 4 h)
Zbirno mesto: Dolenja vas 70, 1380 Cerknica (N 45.785887, E 14.341011)
Vodnik: Ivan Najger
Potrebna oprema: Primerna oblačila, pohodniška obutev, priporočljive tudi pohodniške palice, zaščita proti komarjem in klopom, sončna krema, pijača
Primerno za: pohodnike, družine, aktivne; starost od 5 let dalje, pogoj boljša kondicijska pripravljenost (4-urni voden pohod)
Cena: 5,00 €, vključuje malico

Vodenje aktivnosti je financirano s strani projekta LIFE Stržen.

Število mest je omejeno na 12. Prijave zbiramo do petka, 11. junija, prek prijavnega obrazca na Več informacij na tic@notranjski-park.si ali 031 668 223 (TIC Notranjski park). V primeru prostih mest se bo aktivnosti mogoče udeležiti tudi brez predhodne prijave, v primeru zapolnitve bodo imeli prednost prijavljeni.

Vir: OBČINA CERKNICA - TIC CERKNICA, Napovednik.com