Jazz 'ma mlade 2021

Festival Jazz 'ma mlade po enoletnem premoru med 4. in 18. junijem 2021 že petič združuje ljubitelje jazz glasbe in umetnosti, v kolikor se bodo sprostili še nekateri ukrepi za zajezitev epidemije COVID-19, pa tudi vina in kulinarike. Mestu in širši publiki predstavlja mlade perspektivne umetnike ter z dogajanjem oživlja Židovski trg, pomembno kulturno dediščino mesta Maribor.

V treh petkovih večerih bomo gostili mednarodne in lokalne jazz zasedbe obetavnih mladih glasbenikov, ki nas bodo s svojo avtorsko glasbo popeljali v različne svetove jazza, manjkale pa ne bodo niti melodije pionirjev in ikon jazz glasbe. Predstavili se bodo: P’Jays, Hauptman, birds of unknown, Blaž Švagan Trio, Borna Pehar 4tet in učenci Konservatorija za glasbo in balet Maribor.

Ob glasbenem programu bo v sodelovanju z okoliškimi galerijami in prizorišči: Sinagoga, Galerija Media Nox, Galerija DLUM, Fotogalerija Stolp, GT22 in KUD Moment s Festivalom Prestopi potekal bogat spremljevalni program z otvoritvami razstav in podaljšanim delovnim časom galerij, predstavami, fotografsko delavnico in projekcijo na Sinagogo, v kolikor se tekom festivala sprostijo še nekateri ukrepi za zajezitev epidemije COVID-19 pa tudi z degustacijami lokalnih vin in lokalno ulično hrano, ki jo posebej za festival pripravljajo študenti VSGT Maribor.

Tudi letošnjo edicijo festivala bomo izpeljali ob pomoči prebivalk Židovske četrti - čebel, ki domujejo v bližnjem urbanem čebelnjaku na strehi GT22.

 

❗️ REZERVACIJE ❗️

Zaradi varnostnih omejitev organizator jamči vstop zgolj obiskovalkam_cem z rezervacijo, ki jo lahko najdete na spletni strani MKC Maribor. 


// GLAVNI ODER //

- 20.00 / Koncert Blaž Švagan Trio: Sound in Time (SI/BRA)

- 21.00 / Koncert Hauptman (SI/AT)

 

// SPREMLJEVALNI PROGRAM //

Ema Širec: Vulve, arkade Židovskega trga (fotografska razstava)

- 18.00 / Festival Prestopi - Crossings / Kako smo prišli do sem v izvedbi Momenta in Gledališča Glej, Terasa Čiračara - Galileo 3000 

- 18.00 / Delavnica koncertne fotografije z Gregorjem Salobirjem, Židovski trg

- 18.00 / Voden ogled po razstavah v Sinagogi Maribor, vodi Marjetka Bedrač

- 21.15 / Vita Kolar: Visual melt, umetniška video projekcija, vzhodna stena Sinagoge

- 19.00–23.00 / Podaljšan delovni čas vseh galerij na Židovskem trgu v Mariboru:

  • Galerija Media Nox: Kolektiv Freštreš, Pre-Preporod (umetniška razstava)
  • Fotogalerija Stolp, 16.00–23.00: Tone Stojko, Vrnitev domov (fotografska razstava)
  • Galerija DLUM: Vabljeni mladi 2021, skupinska razstava umetnikov mlajše generacije
  • Sinagoga, 18.00–22.00: Marko Vogrič "Nono Franc: Gorica–Dachau. Fotopismo iz taborišča (fotografska razstava) in "Roman Erich Petsche in njegova Kočevska" (razstava likovnih del) in vodstvo po obeh razstavah (ob 18.00) v okviru takrat veljavnih omejitev
  • GT22: Simptomi prihodnosti: Razstava v škatli

 

 

VSTOP NA PRIZORIŠČE IN REZERVACIJE

Vstop na prizorišče oz. udeležba je mogoča ob le ob izpolnjevanju pogoja PCT. Dogodek bo potekal v skladu z navodili in priporočili NIJZ in ob upoštevanju vseh varnostnih ukrepov za preprečevanje širjenja okužbe COVID-19.

Ker je število sedišč in stojišč zaradi upoštevanja ukrepov za preprečevanje širjenja okužbe COVID-19 zelo omejen (1 meter med sedišči in 1,5 metra med stojišči), lahko vstop jamčimo le osebam s predhodno rezervacijo. Naključni obiskovalci oz. obiskovalci brez rezervacije bodo na prizorišče lahko dostopali zgolj v primeru nezasedenih kapacitet.

 

Vir: Mladinski kulturni center Maribor, Napovednik.com

Zemljevid