Nedeljski bolšji trg - sejem starin

Zaradi splošnih ukrepov za preprečevanje Covid-19 sejem poteka v okrnjeni obliki, sejemski prostor je omejen, ravno tako število obiskovalcev, sejemski tok poteka enosmerno, na vstopni in izstopni točki so na voljo razkužila. Priporočena je tudi uporaba maske v kolikor ne bo možno zagotoviti 1,5m medosebne razdalje.

Vsem se zahvaljujemo za razumevanje, strpnost in upoštevanje sejemskih pravil, saj le tako lahko zagotovimo, da bo sejem potekal tudi vnaprej.

Ob nedeljah dopoldan med 8.00 in 15.00 uro že tradicionalno zaživi na Bregu ob Ljubljanici Nedeljski bolšji trg – sejem starin, ki vabi zbiratelje, ljubitelje starin, starinarje, nostalgike in ljudi, ki iščejo zanimive stare predmete, umetniške izdelke, ali navdih za svoje ustvarjanje, turiste, sprehajalce in vse, ki v starih predmetih vidijo nekaj zanimivega, ali del svoje preteklosti in korenin.

Na sejmu boste našli starine iz različnih obdobij od pohištva, ur, keramike, slik, razglednic, denarja, znamk, knjig, do različnih predmetov iz kmečkih in meščanskih gospodinjstev, orodja, okrasnih predmetov in drugih drobnarij, ki ljudem predstavljajo stik s preteklostjo, ali drag spomin.

Lepo je srečati prijatelje, somišljenike in z njimi poklepetati v prijetnem vzdušju stare Ljubljane, obujati spomine, si ogledovati, ali pa se le sprehajati ob Ljubljanici v senci pod mogočnimi kostanji.

Vir: EURO VARIA d.o.o., Napovednik.com

Zemljevid