Dogodek je že minil.

Grajska kolesarska pot

  • Kaj: Kolesarjenje, tek
  • Kdaj: sobota, 19.6.2021 ob 8.30
  • Kje: PTC Primorka, Postojna
  • Prireditelj: BIKE SLOVENIA
  • Vstopnina: Cena za celodnevno vodenje s turnokolesarskim vodnikom, toplo malico, vsaj pet digitalnih fotografij iz poti in organizacijo ture je 45 eur/osebo

GRAJSKA KOLESARSKA POT
Kolesarjenje med srednjeveškimi gradovi.

KDAJ: v soboto, 19. junija 2021

ZBIRNO MESTO:
Pred PTC Primorka v Postojni, ob 8:30 (odhod 9:00).

OPIS POTI:
Na mestnem hribu nad Postojno lahko že na začetku poti opazujmo ruševine gradu Postojna (Adelsberg). Kolesarimo proti vasi Grobišče in gradu Prestranek, sledi grajski kompleks v Orehku, kjer se pripravimo na vzpon po makadamski poti proti vasi Rakulik, ki nas poplača s krasnim pogledom na kraško planoto Nanos. Nadaljujemo po asfaltu skozi vasi Hruševje in Landol ter po kolovozu do največjega jamskega gradu na svetu. S pogledom na v pečino ujet Predjamski grad si privoščimo krajši počitek. Nadaljujemo skozi "Pudgurske" vasi do roba Planinskega polja, kjer  si ogledamo še Ravbarjev stolp ter ruševine nekoč mogočnega baročnega gradu Hošperg (Haasberg). Čaka nas še zadnji zahtevnejši vzpon mimo Unške koliševke in spust do Postojne.

OPREMA:
Tehnično brezhibno treking ali gorsko kolo s profiliranimi gumami in sprednjim vzmetenjem, kolesarska čelada (obvezna), rokavice, rezervna zračni​ca, primerna oblačila, zadostna količina hrane in pijače (topla malica je v ceni ture).

CENA:
Cena za celodnevno vodenje s turnokolesarskim in lokalnim turističnim vodnikom, toplo malico, vsaj pet digitalnih fotografij iz poti in organizacijo izleta je 45 eur/osebo. Izlet se izvede, če je prijavljenih vsaj pet kolesarjev.

PRIJAVE IN INFORMACIJE:
Naše skupine so majhne zato so prijave obvezne, sprejemamo jih do zapolnitve mest, na tel. št. 041 208 387 (Tomaž). Prijava je potrjena s plačilom. Za več informacij smo vam z veseljem na voljo. Pokličite na tel. št. 041 208 387 ali pišite na: info@bikeslovenia.si.

S prijavo udeleženec potrdi, da se zaveda zahtevnosti kolesarske ture ter izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje. Udeleženec vozi na lastno odgovornost in je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodje ture.  V primeru slabega vremena bo tura prestavljena, vsi prijavljeni bodo obveščeni.

Želimo vam varno kolesarjenje in veliko užitkov!
BIKE SLOVENIA

Vir: BIKE SLOVENIA, Napovednik.com

Zemljevid