Polhov doživljajski park

  • Kaj: Pravljično-doživljajska pot
  • Kdaj: petek, 11.6.2021 od 10.00 do 20.00
  • Kje: Polhograjska graščina, Polhov Gradec
  • Prireditelj: Zavod Škrateljc
  • Vstopnina: 5 eur - cena beležke, nagrade in svinčnika
  • (4+)

Polhov doživljajski park je zabavna družinska dogodivščina, ki vas popelje v svet gozdnih živali.

Popotovanje po pravljično-doživljajski deželi ima svoj začetek v Polhograjski graščini, otroci pa imajo na poti nadvse pomembno nalogo: polhu bodo pomagali najti nov dom. Na začetku poti otroci ob vstopnici po zelo dostopni ceni 5 eur prejmejo Polhovo knjižico kot didaktično-pedagoško pomagalo ter svinčnik. Na poti otroci v zemljevid lepijo nalepke, oboje je del knjižice, zbirajo žige ter rešujejo različne naloge.

Ob tem jih na poti pričakuje kar 10 velikih lesenih skulptur gozdnih živali, pa lesene hišice, otroški čebelnjak, živalska pošta, jazbina, didaktični elementi in še in še ...

Čaka vas prava gozdna družinska dogodivščina, ki je zanimiva v vseh letnih časih. Če obisk Polhovega doživlajskega parka združite še z obiskom zanimivega Muzeja pošte in telekomunikacij v Polhograjski graščini, pa bo družinski dan popoln!

Do Polhovega Gradca se lahko pripeljete tudi z mestnim avtobusom linija 51. Cena enkratne vožnje (s prestopanjem znotraj 90 minut) z uporabo kartice Urbana je 1,6 EUR,  z uporabo mobilnega telefona oziroma sistema Moneta je 2,50 EUR. 
(vozni redi LPP  default/files/lpp_vozniredi/ iskalnik/index.php?stop=0&l=51 ).

Če boste pred obiskom posegli po slikanici Uroša Grilca in Maše Kozjek Polh rogovilež, ali prisluhnili glasbeni pravljici na CD-ju Dve škratji in ena polšja, potem bo bvaše doživetje v Polhovem doživljajskem parku še bolj intenzivno!

Zunanje povezave: Prijava na e-novice

Vir: Zavod Škrateljc, Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja Zavod Škrateljc:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Video

Zemljevid