Ronja Š. Kreč in Urša Štrukelj - V ŽIVO razstava

V skupinsko dobrodelno prodajno razstavo bosta svoje delo strnili dve ustvarjalki, mama in  hči, Urša Štrukelj in Ronja Š. Kreč, vsaka na svoj način.

Urša bo svojo ustvarjalnost zlila v tekstilije in umetnost poezije v sliki, Ronja pa bo ustvarjala skozi tehniko akrila na platnu in svojo poezijo vključila kot spremljavo k slikam.

Mlada ustvarjalka Ronja je pred kratkim doživela hudo preizkušnjo, ki jo je zaznamovala. Zgorela jim je namreč družinska hiša in vse v njej. Slikanje in ustvarjanje glasbe ji pomaga pri predelovanju težkih občutkov. Ronja je velika ljubiteljica konjev, nekaj časa že jaha, v preteklosti pa je tudi tekmovala. S prodajo del bi zbrali sredstva za nakup (terapevtskega) konja, ki si ga zelo želi. Razvija svoje mnoge umetniške talente. Na otvoritvi bo poleg nastopa plesala na svili, z glasbenikom Blažem Učakarjem (Ćedahući) zaigrala tudi uglasbeno poezijo.

Z razstavljenimi deli vabita v raziskovanje budnosti in radovednosti tudi vas. Kaj podoba pesnitev prebudi v tebi? Ali lahko prepoznaš svojo lastno lepoto in zudi svojo lastno bolečino? Svet je preplet vsega tega in če se mu izogibamo, ga ne moremo čutiti v vsej polnosti.

Odprtje razstave bo pred galerijo Lična hiša v Ajdovščini, Prešernova 7a ob upoštevanju navodil NIJZ.

Odprtje razstave bo spremljal z avtorsko glasbo oblikovan kulturni program Ronje Š. Kreč in Blaža Učakarja. Ronja pa bo dodatno večer popestrila še s plesom na svili.

Zunanje povezave: www.licnahisa.com

Vir: Društvo Lična hiša, Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja Društvo Lična hiša:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Zemljevid