Pravljični Šumberk - voden sprehod z jamarji

Vabljeni na sprehod po Pravljičnem Šumberku z interpretativnimi vodniki in jamarji! �‍♂️�‍♀️


Nov voden pohod po pravljično-doživljajski poti Pravljični Šumberk se zgodi v soboto, 12. junija.
⚠️ Pozor! Za obisk jame so zaradi velikega povpraševanja obvezne prijave na mail: domzeldol@skrateljc.org

 

Dobimo se v Češminovem parku, Kavarna Češmin ☕

 

 

Pravljični Šumberk je že četrta pot v Pravljično-doživljajski transverzali po Slovenji, ki jo razvija zavod Škrateljc. Po gorsko-pastirskih prigodah na Poti pastirskih škratov na Krvavcu, najbolj zamočvirjeni družinski dogodivščini na Pot močvirskih škratov na Mali plac in popotovanju s polhom rogoviležem v Polhovem doživljajskem parku v Polhovem Gradcu, vas sedaj vabi čisto novo družinsko doživetje Pravljični Šumberk v domžalskem mestnem gozdu.

Tokrat se na pot odpravimo z interpretativnim vodnikom, ki nam bo pokazal dom jamskega škrata Domželca


Domžale so mesto z bogato zgodovino in skrivnostno naravo. Otroci bodo v Pravljičnem Šumberku na nadvse pomembni misiji. Lisički bodo pomagali najti izgubljeni slamnik, ki je zanjo, pa tudi za vse druge živali na Šumberku ter celo za vse ljudi v Domžalah, sila pomembna reč. Pri tem bodo spoznali zgodbo o slamnikih iz Domžal, odpotovali v prazgodovino tega kraja in odkrivali pravljično lep gozd Šumberk, poln raznolikih dreves, živali in kraških jam. V njih domujeta jamski škrat Domželc in hrošček Simon, ki bo otroke vodil po poti. Pravljično-doživljajska pot Pravljični Šumberk se prične v Kavarna Češmin v Češminovem parku v središču Domžal, kjer boste dobili knjižico Pravljični Šumberk


Pot nato, vodi ob Kamniški Bistrici do Šumberka in nato krožno preko Šumberka nazaj na izhodišče, ker škratolovce za opravljeno nalogo čaka nagrada. Pot je dolga 3,54 km, na njej boste pridelali 134 nadmorske višine. Pot je dobro označena, za vsa doživetja na poti pa bo družina potrebovala okoli 3 ure.

Izhodišče zgodbe o pravljičnem Šumberku je slikanica Izgubljeni slamnik Uroša Grilca in ilustratorke Anke Kočevar. Otroci, ki slikanico poznajo, še močneje doživljajo pustolovščino na Šumberku.

Morda pa ob priliki ujamete tudi glasbeno pravljico Izgubljeni slamnik v izvedbi Nine Peče Grilc in Andreja Fona.

Oprema: priporočamo lahko pohodno obutev, pa seveda nekaj malice in pijače za škratolovce, ki bodo navdušeno raziskovali čudovito naravo Šumberka.

Parkiranje: OŠ Domžale, Rojska cesta, GPS: 46.1424747,14.6024106

Zunanje povezave: www.google.com/maps/@46.1424747,14.6024106,3a,75y,299.65h,80.58t/data!3m6!1e1!3m4!1sbdsa-e-_grgwzknv7ta3oq!2e0!7i13312!8i6656?hlsl-si

Vir: Zavod Škrateljc, Napovednik.com

Video

Zemljevid