Fotograd Negova 2021 - pomlad

  • Kaj: Fotografska razstava
  • Kdaj: Že poteka - do nedelja, 27.6.2021
  • Kje: Grad Negova, Negova 13, Negova (v občini Gornja Radgona)
  • Prireditelj: Kultprotur
  • Vstopnina: 4 EUR

V letošnjem spomladanskem ciklusu ponuja Fotograd Negova obiskovalcem tri nove, zelo različne mednarodne fotografske razstave: Aleksandar Budjevac iz Srbije se predstavlja z razstavo Momentum, Milan Malovrh (Slovenija) z Belimi božanstvi in turška umetnica Özlem Gün Bingöl s FOMO. Razstave si lahko ogledate do konca junija 2021.

Aleksandar Budjevac iz Kragujevca (Srbija) se s fotografijo ukvarja že prek 30 let. Je nosilec številnih razstavljalskih naslovov. Z razstavo Momentum predstavlja svoje fotografije pomembnih osebnih dogodkov iz obdobja med 2014 in 2020, na njemu svojstven način.
Poetike, kot jo najdemo pri Aleksandru Budjevcu, ne najdemo v delih nobenega drugega avtorja, ki se je v zadnjih sedemdesetih letih pojavil na področju bivše Jugoslavije.

Milan Malovrh prihaja iz Tržiča. Fotografija ga spremlja že od srednješolskih let, danes pa se z njo ukvarja profesionalno. Za svoja dela je prejel številna priznanja in nagrade tako doma kot v tujini. Razstavlja tudi v spletnih galerijah. Milana Malovrha odlikuje obsežno fotografsko znanje, zanj najbolj značilno pa je nenehno eksperimentiranje in iskanje novih izvedbenih in izraznih možnosti. Oboževanje konj ga je prevzelo tako močno, da je sledil jasni notranji viziji ter razvil in tudi sam izdelal povsem nov sistem hkratnega fotografiranja z dvema aparatoma, temu pa dodal še domiselni "ekscentrični tresilec" za posebne efekte gibanja konj kakor tudi za ozadja.

Özlem Gül Bingöl prihaja iz Istanbula (Turčija). Je prodorna grafična umetnica. S fotografijo se intenzivno ukvarja že šestnajst let. Udeležila se je že številnih fotografskih festivalov, razstav in projektov, ter sodelovala na mednarodnih tekmovanjih. Je prejemnica številnih nacionalnih in mednarodnih nagrad in priznanj. V gradu Negova se nam predstavlja z razstavo FOMO ("Fear of missing out" = Strah pred zamujenim). FOMO je sociološki pojav s psihološkimi razsežnostmi. Vse bolj se širi. Vsak dan lahko v poslovnem in prijateljskem okolju opazujemo številne odseve FOMOja. Avtorica želi s svojimi fotografijami razkriti to posebno situacijo, ki se je morda večina od nas ne zaveda, ter tako sčasoma ustvariti zavest o tej temi.

Vir: Kultprotur, Napovednik.com

Zemljevid