Vrline za uspešnega vodjo

Vas skrbi kaj bo jutri ali kaj bo naslednje leto?

Je vzdušje v vašem timu pozitivno ali usmerjeno le v produktivnost?

Zaupate sodelavcem ali jih kontrolirate?

Menedžer potrebuje red in disciplino. Vodja želi vzpostaviti pozitivno in sodelujoče vzdušje. S čim lahko torej dosežemo, da bi zaposleni dajali nove ideje, bili inovativni, kreativni, motivirani in bi z veseljem sledili cilju projekta oz. podjetja?

Namen praktične delavnice je udeležence pripraviti, da spoznajo kompleksnost gornjih vprašanj in dilem. Pokazati izzive kako to doseči z drugačnostjo, ki se jo sami (mogoče) ne zavedajo. Poudarek bo na izzivih pri sprejemanju odločitev in odgovornosti, vodenja in vloge vodje. Preizkusili bomo koncept "Vzemi Najboljše z Vzhoda in Zahoda!" (Take the best from East and West!), ki nam ponuja:

  • primerjavo holističnih in MBA pristopov,
  • razlike v razmišljanju: dualnost "vis-a-vu" yin-yang pojmovanju,
  • znanja tisočletnih izkušenj skritih v borilnih veščinah.

Na praktični delavnici boste sodelovali v procesu oblikovanja svojega znanja s področja vodenja, ki ga marsikdaj spregledamo. S pomočjo drugačnih pogledov se bomo pogovarjali:

  • kako izboljšati vodenje in organiziranost za dosego ciljev,
  • o vplivih le ekonomskih doktrin na poslovanje ter poslovne odnose in ali se jih da dopolniti.

Poleg drugačnih pogledov in pristopov k vodenju boste odprli svoj um in dobili širši pogled na probleme oz. vzroke za zelo pogoste težave s katerimi se srečujejo (pre)mnoge organizacije, a jih ne vidijo.

Skozi celotno delavnico bomo preverjali trditve s primeri iz prakse. Vadili kako borilne veščine rešujejo zaplete in to prenesli v prikaz pomembnosti timskega dela ter različne načine vodenja, ki jih boste lahko nato uporabili pri svojem delu.

Predaval bo dr. Jaro Berce.

Več informacij o dogodku in programu na prvi zunanji povezavi.

Zunanje povezave: Vrline za uspešnega vodjoAgencija POTI - Z znanjem do ciljaVeč izobraževanj s področja Vodenja & Komunikacije

Vir: Agencija POTI - Z znanjem do cilja!, Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja Agencija POTI - Z znanjem do cilja!:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Zemljevid