SAXGO21: Jam Session - Leon Firšt Trio

Med 25. junijem in 1. julijem 20121 bo v Novi Gorici potekalo 24. mednarodno srečanje saksofonistov SAXGO21. Poleg Poletne šole saksofona, ki letos ponuja delavnici klasičnega in jazz saksofona ter mojstrski tečaj kompozicije in improvizacije s Stevom Lehmanom, bo potekal tudi osemdnevni festival pod umetniškim vodstvom Jana Gričarja, za klasični saksofon, in Boštjana Simona, za jazz saksofon in improvizacijo.

JAM-SESSION: LEON FIRŠT JAZZ TRIO
Leon Firšt, klavir
Jaka Krušič, kontrabas
Gregor Hrovat, bobni

Leon Firšt je eden največkrat nagrajenih in najbolj izvajanih slovenskih skladateljev mlajše generacije. Z odliko je zaključil magistrski študij kompozicije na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Do sedaj je ustvaril več kot 80 simfoničnih, komornih in solističnih skladb, ki so bile večkrat izvedene na koncertih v Sloveniji in po svetu. Njegove skladbe za mlajše glasbenike so pogosto izbrane za obvezne skladbe na raznih državnih tekmovanjih, komorne in orkestrske skladbe pa so redno izvajanje s strani najeminentnejših Slovenskih glasbenikov. Njegov opus vsebuje tudi glasbeno-scenska dela, odrsko in filmsko glasbo. Za svoje delo je bil večkrat nagrajen doma in v tujini. Njegova skladba "Simfonični valček" za simfonični orkester je bila augusta 2018 izvedena v berlinskem Konzerthausu. Napisal je glasbo za slavnostno akademijo ob 100-letnici Ljubljanske univerze za tri orkestre, klavir, sopran in igralce ter glasbo za koncert ob 100-letnici Narodne Galerije. Za največji uspeh si šteje to, da že kar nekaj let ni napisal skladbe, ki ne bi bila izvedena in da izvajalci, s katerimi ima velikokrat to srečo, da lahko z njimi osebno dela na skladbah, uživajo v njegovem glasbenem svetu.

Program bo izpeljan ob upoštevanju navodil in ukrepov NIJZ za preprečevanje in širjenje možnosti okužbe z virusom Covid-19.

Za podrobnejše informacije obiščite spletno stran Kulturnega doma Nova Gorica.

Vir: Kulturni dom Nova Gorica, Napovednik.com

Zemljevid