SAXGO21: Celjski godalni orkester s solisti

  • Kaj: Godalni orkester s saksofonom in jazz triom
  • Kdaj: sreda, 30.6.2021 od 21.00 do 22.00
  • Kje: Amfiteater Gradu Kromberk, Grajska cesta 1, Nova Gorica
  • Prireditelj: Kulturni dom Nova Gorica
  • Vstopnina: Brez vstopnine

Med 25. junijem in 1. julijem 20121 bo v Novi Gorici potekalo 24. mednarodno srečanje saksofonistov SAXGO21. Poleg Poletne šole saksofona, ki letos ponuja delavnici klasičnega in jazz saksofona ter mojstrski tečaj kompozicije in improvizacije s Stevom Lehmanom, bo potekal tudi osemdnevni festival pod umetniškim vodstvom Jana Gričarja, za klasični saksofon, in Boštjana Simona, za jazz saksofon in improvizacijo. 

CELJSKI GODALNI ORKESTER S SOLISTI
Matjaž Drevenšek, saksofon
Leon Firšt, klavir
Jaka Krušič, kontrabas
Gregor Hrovat, bobni
Nenad Firšt, dirigent

Koncertni program:
S. Barber (1910-1981): Adagio za godala, op. 11
Leon Firšt (1994):
Koncert za jazz trio in godalni orkester
Matjaž Drevenšek (1965): 80’s Suite / Suita Osemdesete za saksofon, jazz trio in godala

V Novo Gorico prihaja edinstven projekt sodelovanja Celjskega godalnega orkestra pod taktirko dirigenta Nenada Firšta in solistov, kot so saksofonist Matjaž Drevenšek, kontrabasist Jaka Krušič, bobnar Gregor Hrovat in pianist Leon Firšt. Premierno so koncert izvedli marca 2020, tik pred izbruhom epidemije virusa Covid-19, ki je dodobra prekrižal vse načrtovane vaje in koncerte bogate zasedbe. Edinstven program se bo začel s skladbo Ausburg Suite za godalni orkester slovenskega pianista, multiinštrumentalista in skladatelja Milka Lazarja. Sledila bo Drevenškova 80’s Suite/Suita Osemdesete za saksofon, jazz trio in godala, ki jo je avtor napisal na pobudo dirigenta Nenada Firšta. Pod zadnjo skladbo, Koncert za jazz trio in godalni orkester, pa se podpisuje Leon Firšt, eden največkrat nagrajenih in najbolj izvajanih slovenskih skladateljev mlajše generacije. Podrobnejšo predstavitev programa in nastopajočih ter posnetek "Rainy Day" iz skladbe 80’s Suite" lahko preverite na naši spletni strani.

Za podrobnejše informacije obiščite spletno stran Kulturnega doma Nova Gorica.

Program bo izpeljan ob upoštevanju navodil in ukrepov NIJZ za preprečevanje in širjenje možnosti okužbe z virusom Covid-19.

Vir: Kulturni dom Nova Gorica, Napovednik.com