SAXGO21: Free Stellar Trio feat. Daniele D'Agaro

Med 25. junijem in 1. julijem 20121 bo v Novi Gorici potekalo 24. mednarodno srečanje saksofonistov SAXGO21. Poleg Poletne šole saksofona, ki letos ponuja delavnici klasičnega in jazz saksofona ter mojstrski tečaj kompozicije in improvizacije s Stevom Lehmanom, bo potekal tudi osemdnevni festival pod umetniškim vodstvom Jana Gričarja, za klasični saksofon, in Boštjana Simona, za jazz saksofon in improvizacijo.

CENE RESNIK FREE STELLAR TRIO feat. DANIELE D'AGARO
Cene Resnik, saksofon
Marko Lasič, bobni
Giorgio Pacorig, klavir
Gost: Daniele D'Agaro, saksofon

Glasba Free Stellar Trija je energična, ritmično melodična, hkrati pa se oklepa tudi zvočnih detajlov in spontanih melodij ki poslušalca odpeljejo v sam svet zvoka. Sveža mednarodna zasedba se je prvič predstavila javnosti na 23. festivalu Jazz Cerkno (2018), kjer je posnela in izdala live album AGE OF CHAOS za priznano portugalsko založbo Clean Feed. Gost na albumu je čikaški trobentač in vsestranski umetnik Rob Mazurek. V svetovno znani glasbeni reviji All About Jazz je album prejel 4 zvezdice!

"Age of Chaos je eden tistih albumov, ki kljub odsotnosti vnaprej določenih kompozicijskih elementov razkriva sveže plasti enkratnih scenskih srečanj in je več kot le trenutni zapis stanja duha določenih posameznikov. In če najdemo njegovo dinamiko v drobnih zlomih, potem se tudi kolektivnost izkaže za vse prej kot vzpon in hitenje do vrhunca."
Vir: SIGIC  - Slovenian Music Information Centre

Program bo izpeljan ob upoštevanju navodil in ukrepov NIJZ za preprečevanje in širjenje možnosti okužbe z virusom Covid-19.

Za podrobnejše informacije obiščite spletno stran Kulturnega doma Nova Gorica.

Vir: Kulturni dom Nova Gorica, Napovednik.com

Zemljevid