Tina Drčar: Ujeta resničnost

Ujeta resničnost je nov projekt umetnice Tine Drčar, ki na štirih lokacijah v širšem središču mesta razstavlja pajkove mreže. Groteskno povečane mreže, izdelane s pomočjo niti, vrvic, trakov in sintetičnih tkanin ter osvetljene s pomočjo UV svetlobe, ponazarjajo aktualno resničnost, našo kolektivno ujetost v času in prostoru. Pestre oblike mrež, kot jih poznamo tudi iz narave, sugerirajo različne stopnje družbenih spon, vendar pa lahko v njih prepoznamo tudi simbol naše omreženosti ter iz tega izvirajoče moči. Kot pravi Drčar, želi s projektom opozoriti predvsem na pomen svobode v današnjem času, na njeno ujetost, nakrhanost ter izmuzljivost.

TINA DRČAR, samozaposlena v kulturi, je zaključila Visoko strokovno šolo za risanje in slikanje v Ljubljani. Njeno delo je najbolj vidno na zidnih poslikavah v Metelkova mestu, kjer ima že vrsto let atelje. Poleg slikarstva jo zanimajo različni mediji in tehnike: izdeluje mozaike, plakate, objekte in svetlobne instalacije, slika scene za gledališče, deluje pa tudi kot mentorica likovnih delavnic. Sodelovala je na številnih razstavnih dogodkih metelkovskih umetnikov, izvedla pa je tudi vrsto samostojnih razstav v Sloveniji in tujini; med drugim je v zadnjih letih večkrat sodelovala tudi na Svetlobni gverili (projekti Nesmrtna meduza, Ronin, Narobe morje ...).


LOKACIJE: Tromostovje, Novi trg, Pristan rečnih kapitanov (pod Prulskim mostom), Zgodnjekrščansko središče (Erjavčeva ul. 15) [do 19. 6.]


 koprodukcija: MGML in Društvo rečnih kapitanov

Zunanje povezave: Svetlobna gverilaSvetlobna gverila fbSvetlobna gverila ig

Vir: Strip Core / Forum Ljubljana, Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja Strip Core / Forum Ljubljana:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Zemljevid