Kazni, sankcije in nadzor ali povezovanje...

  • Kaj: Vzgoja
  • Kdaj: četrtek, 20.5.2021 od 20.30 do 21.30
  • Kje: Online webinar
  • Prireditelj: Nlp center
  • Vstopnina: 15 EUR

So kazni, sankcije in nadzor pri vzgoji in poučevanju otrok resnično najboljša izbira? Ali obstaja tudi takšen način, ki pristno povezuje in zbližuje?

Predavateljica Sabina Košmrl Kaučič vam bo predstavila nekaj najpogojstejših mitov, ki nas usmerjajo tako pri naši vzgoji doma, kot tudi pri poučevanju učiteljev in pedagogov v vrtcih in šolah. Je čas, da te mite ovržemo?

Prijavite se na webinar ( in se podajte na pot srčnega učitelja tako svojih otrok, kot "vaših" otrok v razredu.

Predstavila vam bo metodo F.E.E.L., ki omogoča odraslemu, da končno začne "popravljati" odsev (otrokovo moteče vedenje) v izvoru samem. Posebej bomo govorili o tem, kako v konfliktu na "otročje" vedenje ne odreagira iz ran, vzorcev in starih prepričanj ter tako tudi sam postane otročji, ampak kako lahko v konfliktih ugleda svoje rane, neizražene občutke in jih zdaj izrazi oz. poceli. Na ta način se bosta z otrokom globlje spoznala, se pristno povezala in stopila ven iz začaranega kroga. Spoznali bomo različne tipe otrok/najstnikov in pristope, ki delujejo pri njih. Predstavila bo tudi nekaj vprašanj Access consciousnessa in izpraševanje misli po Katie Byron.

Podala bo nekaj tipičnih primerov ter pokazala, kolikokrat se neuspešno borimo z mlini na veter. Pa ne zato, ker bi bili nesposobni, neumni ali šibki, ampak zato, ker nas prenapeti um drži v ujetništvu, dokler se z uporabo teh orodij ne osvobodimo in znova uspešno povežemo s seboj.

Kdo je Sabina Košmrl Kaučič?
Profesorica biologije in filozofije. Avtorica, predavateljica, žena in mama treh otrok. Skozi leta poučevanja na različnih šolah je ugotovila, kaj deluje pri najmlajših, najstnikih, odraslih, ne glede na njihove sposobnosti, talente, socialno ozadje, spol in zanimanja. Spoznala je, kako poučevati in vzgajati, pa tudi bivati z večjim žarom, lahkotneje, brez izgorevanja in stresa. Kar je ugotovila v praksi, je podkrepila z dognanji strokovnjakov in zapisala v svoji najnovejši knjigi "Srčni učitelj". Ta dragocena spoznanja zdaj predaja tistim, ki so na kakršenkoli način soudeleženi pri vzgoji naslednje generacije, prepričana, da se v srčni vzgoji in pristnih odnosih skriva potencial, da skozi zaceljenega posameznika zacelimo družbo in svet. Odzivi uporabnikov metod, ki jih predstavlja, potrjujejo, da ima njihova uporaba moč harmonizirati odnose in izboljšati kvaliteto bivanja.

Več o webinarju in predavateljici si lahko ogledate na portalu "Kul starši". Kul starši so prostor, kjer se lahko starši in pedagogi opremite z uporabnimi znanji iz široke ponudbe webinarjev priznanih slovenskih (in tujih) strokovnjakov. Izberite temo, ki vas zanima, ali pa začnite z vsebinami, ki so brezplačne in vas bodo spodbudile k novim načinom razmišljanja!

Vir: Nlp center, Napovednik.com

Izpostavljeni ustvarjalci: Sabina Košmrl Kaučič